Megdöbbentő! Vilmos herceg nem kér a koronából

Családjáért lemond a trónról

2014/10/31

Vilmos herceg nem várt bejelentést tett: úgy döntött, lemond a brit uralkodói trónról, hogy ezzel védje meg Katalin hercegnét és gyermekeit. A Globe Magazin szerint a herceg házassága válságban van, megmentéséhez pedig el kell dobnia a címét.

Prince William And Kate Middleton Visit The University Of St Andrews
Katalin és Vilmos kapcsolata válságban?

A külföldi magazin megbízható forrásból értesült arról, hogy Vilmos herceg már nagyanyjával, Erzsébet királynővel is közölte a döntését. A trónörökös úgy érzi: egyetlen módon védheti meg Katalint, kisfiukat, Györgyöt és a hamarosan megszülető második gyermeküket – ha lemond a hercegi címről és minden ahhoz járó jogáról.

Katalin hercegné első terhessége alatt is többször került kórházba, második várandóssága azonban már az életét is veszélyezteti. Ahogy korábban írtuk, a hercegnének nagyon sok időt kellett kórházban töltenie állandó rosszullétei miatt. A kismama úgy tűnik, jobban van és hazaköltözött – ám egyes források úgy értesültek, hogy nem csak az egészségi állapota miatt keresett menedéket a szülői házban, hanem azért, mert Vilmossal elhidegültek egymástól.

A Globe az évszázad szerelmi drámájának nevezik a hercegi pár kapcsolatát, ahol a férjnek le kell mondania címéről a családja kedvéért.

Vilmos herceg azzal indokolta döntését, hogy így kívánja megvédeni családját a világgal szemben. Katalin hercegné nehezen viseli a nyilvánosságot és az állandó hírverést, ráadásul a hercegnői címmel rengeteg feladat és szabály jár, amelyeknek minden percben meg kell felelnie.

Hozzászólások