Megelevenedik a múlt Visegrádon

Lovagok és várkisasszonyok foglalják el a várost

2015/07/08

Hétvégén ismét összegyűlnek hazánk és Európa legjobb lovagjai, hogy hősiességüket és bátorságukat megmutatva csapjanak össze Visegrádon.

Több, mint három évtizede rendezik meg Visegrádon a Nemzetközi Palotajátékokat. A történelmi környezetben évről-évre megelevenedik a lovagi kor utánozhatatlan hangulata: nemes vitézek és bájos várkisasszonyok gyűlnek össze, hogy visszarepítsenek a múltba.

Salamon-torony (1)

A háromnapos szabadtéri eseményen hét helyszínen közel százféle hagyományőrző programmal várják az ide látogatókat: többek között lovagi tornákkal, bajvívó és solymász bemutatókkal, régizenei koncertekkel, kézműves vásárral, középkori gyermekjátékokkal, vetélkedőkkel, élő sakkal és éjszakai lovagi tornákkal készülnek.

A Palotajátékra nem csak hazánk legjobbjai látogatnak el, hanem a környező országok lovagjai is, így képviselteti magát Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Olaszország, Németország, Szerbia, Szlovénia és Románia is. A háromnapos rendezvény alatt végig családbarát programok várják a látogatókat, akik megkóstolhatják a középkor legfinomabb fogásait is.

061 (2)

„A lengyel, a cseh és a magyar király találkozója a közép-európai térség jelentős fejlődését eredményezte. Ennek a történelmi eseménynek kívánunk emléket állítani a Palotajátékok évről-évre történő megrendezésével. Büszkék vagyunk rá, hogy a fesztivál a csábítások ellenére nem üzletiesedett el, és amellett, hogy az évek során a középkor világát hitelesen megelevenítő autentikus esemény tudott maradni, évről-évre egyre több látogatót vonz” – mondta el Cseke László, főszervező, a Pro Visegrád Kulturális Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. vezetője.

Hozzászólások