Megérintette a világot a magyar fotós sorozata

Ilyen lenne a mai belső valóság?

2015/09/24

Egy fiatal fotós letargikus képet festett a mai fiatalkori valóságról, mégis, világszerte imádják a képeit. Valóban ennyire kietlen és szomorú az aktuális helyzet?

Gyönyörű, mégis elgondolkoztató képeket publikált egy huszonöt éves magyar fotós, Oszvald Noell, akinek képeire az egyik nemzetközi oldal is felfigyelt. Geometriai formák, rendezett sorok, fekete és fehér, magány, szomorú hangulat. Ez tükröződik képein, mégis szemet gyönyörködtető megoldásban. Noell nem akarja magát fotósként aposztrofálni, mindössze azt vallja, ő csak egy fiatal, aki a kamerán keresztül mutatja meg azt a hangulatot, ami manapság annyira jellemző. “Az a célom, hogy egy fajta nyugalomba ágyazva ábrázoljam a mindenkire jellemző belső nyugtalanságot” – mondja a művész. “A képeimen az tükröződik, ahogy én látom magamat ebben a világban, és ezt próbálom átadni a fotóimon keresztül.”

A képek letisztultak, egyszerű kompozícióban, mégis hihetetlen erőt sugároznak magukból. Egyedül áll az egyén egy hatalmas világban. Árnyék és fény játékát mutatják be, ezzel is tükrözve a belső harcát az őt körülvevő környezettel. Azonban a külső szemlélő észreveheti benne, hogyan próbál mégis csatlakozni az egyén ehhez a rendszerhez, apró útmutatások alapján folytonosságot csempészni a kohézióba, amire a fotós kiváló megoldásokat választott. Nézd meg te is Oszvald Noell képeit! Szerinted is jó tükrözi a mai fiatal valóságot?

oszvald

oszvald6

oszvald2

oszvald3

Hozzászólások