Megérkezett az igazi tél: országos fagy és mínuszok

Az év utolsó napján -11 fok várható

2014/12/30

Az év utolsó napjaiban országszerte fagyokra, hóra és akár -12 fokos hőmérsékletre lehet számítani.

A mai napon szórványosan alakul ki hózápor, néhol intenzív havazás is lehet. A Dunántúlon többfelé erős lesz a szél, ezért arrafelé további hófúvások is kialakulnak. A minimum hőmérséklet általában mínusz 10-15 fok körül valószínű, de a vastag hóval borított, szélvédett tájakon ennél hidegebb várható. A nappali maximumok várhatóan mínusz 6 és mínusz 1 fok között alakulnak.

iStock_000019004120_Small

Szilveszter napján szikrázó időre számíthatunk, ritkán alakulhat ki hózápor. Reggel viszont kemény hidegek lesznek: -16 és -7 fok között alakulhat a hőmérséklet, délután -4 fok köré kúszik a hőmérő higanyszála. Az utcán szilveszterezőknek fontos információ, hogy éjfél környékén -11 fokos hidegre kell számítani- Öltözzenek melegen!

Az új év első napján többnyire napos időre számíthatunk. Csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6 és -12 fok között várható, de a vastag hóval borított tájakon -15 foknál is hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és -6 fok között alakul.

Hozzászólások