Megérkezik a borongós őszi idő

Esővel, záporokkal

2015/10/05

Országszerte megnövekszik a felhőzet, hétfő virradóra sokfelé várható csapadék. Később a változóan felhős-napos időben záporok továbbra is kialakulnak, délkeleten zivatar sem kizárt, igazi őszi idő lesz.

Hajnalra pára- és ködfoltok is megjelenhetnek helyenként, délután 18 és 24°C közötti maximumokat mérhetünk. Nem várható fronthatás, de a frontokra fokozottan érzékenyeknél hidegfronti tünetek jelentkezhetnek. Fejfájás, görcsös panaszok léphetnek fel, valamint a vérnyomás is ingadozhat. Reggel a párás, ködös tájakon felerősödhetnek az ízületi fájdalmak. Öltözzünk rétegesen, reggel még hűvös lesz, délután viszont kellemes időre van kilátás.

Napközben a középső és keleti országrészben is készülhetünk eső, zápor következtében vizes, csúszós útszakaszokra. Délen, délkeleten zivatar is kialakulhat, melynek környezetében a látástávolság hirtelen lecsökkenhet. A légmozgás zápor, zivatar környezetében csökkentheti a járművek menetstabilitását.

osz, szel

Kedden nyugat, délnyugat felől ismét felhők érkeznek fölénk, de csak elszórtan alakulhat ki kisebb eső, zápor. Északnyugaton átmenetileg felélénkül a délkeleti szél, másutt gyenge, mérsékelt marad. Reggelre ismét megjelenhetnek elszórtan pára-, ködfoltok. Hajnalban 8-13, délután 18-23 fokra van kilátás.

Szerdán és csütörtökön már többfelé kialakulhat eső, zápor és a szél is többfelé felélénkül. A hét közepétől lehűlés kezdődik, csütörtökön már csak 15-20 fok között alakul a hőmérséklet csúcsértéke.

Pénteken már több napsütésre van kilátás, csökken a felhőzet, csapadék szórványosan valószínű. A szél is veszít erejéből, gyenge, mérséklet lesz a légmozgás. Délután 13-18 fokot mérhetünk csupán.

Forrás: Időkép

Hozzászólások