Megérkezik a kemény fagy

-10 fokot is mérhetünk

2015/12/30

Országszerte napos időre készülhetünk; hajnalra 0 és -6 fok közé csökken a hőmérséklet, de északkeleten a derült, szélvédett völgyekben -9, -10 fok is lehet.

Hazánk nagy részén száraz, napos időre, különösen az év utolsó napján többfelé már napközben is fagyos időre van kilátás. Pénteken a nyugati megyék fölé nedvesebb levegő érkezik, így ott havazásra is számíthatunk.

Nem érvényesül fronthatás, ugyanakkor a fölénk áramló egyre hidegebb levegő hatására felerősödhetnek a görcsös és ízületi panaszok. A szelesebb tájakon fejfájás, ingerültség léphet fel, valamint a száraz, hideg levegőben bőrünk is könnyebben kiszáradhat. Ugyanakkor sok lesz a napsütés, a hosszú, szürke napok után ez jó hatással lesz közérzetünkre, hangulatunkra.

Az év utolsó napján ragyogó napsütés várható általában mérsékelt légmozgással. Hajnalban -5, -10, északkeleten helyenként -12, -13 fokos fagy is lehet. Napközben -2 és +1 fok közé melegszik a levegő.

A 2016-os év első napján keleten marad a napos idő, a Dunántúl fölé ugyanakkor nedvesebb levegő áramlik, így főként nyugaton kisebb havazás is kialakulhat. Hajnalban többfelé -10 fok alá süllyedhet a hőmérséklet, délután 0, -3 fok várható.

Szombaton is a nyugati, délnyugati határszélen szállingózhat a hó, kelet felé haladva kevesebb lesz a felhő, több a napsütés. Helyenként megélénkülhet a keleties szél. Hajnalban továbbra is kemény fagyok lehetnek, napközben 0, -4 fokra számíthatunk.

Forrás: Időkép.hu

Hozzászólások