Megérkeztek a Sziget 2016 első nevei

Nyolc jól ismert előadóról hullott le a lepel

2015/12/03

Az első bejelentésben még nincsenek benne az állítólagos húzónevek, de máris be szeretnénk jutni a jövőre egy teljes hétig tartó (augusztus 10-17.) fesztiválra. Csak a most kiderült fellépőkkel, minden hangulatunknak megfelelő koncertélmény vár ránk.

A nyolcas között van Sigur Rós, a kultikus izlandi poszt-rock zenekar, akik különleges látványvilágú koncertet ígérnek, az amúgy is éteri elszállásra invitáló zenéjük mellé. Akik netán egy jót akarnak dühöngeni, azoknak a grindcore, death metal és emo alapokból építkező, mostanában erősen a Linkin Park korai zenei világát felidéző, Bring Me The Horizon fogja húzni a talpalávalót. A könnyedebb, táncikálós, független popot kedvelő fesztivállakóknak az ír Kodaline zenekar fog örömet okozni, akinek zenéit már sok filmben és sorozatban is fellelhetjük. Először érkezik magyarországra az indie- és szintipop keverékéből építkező M83 nevű elektronikus banda, akik szintén szereztek már filmzenéket, és ha minden igaz jövőre nálunk is bemutatják soron következő albumukat.

 

A nagysikerű Trouble dalzeneszerző énekese, John Newman is fel fog tűnni valamelyik színpadon, hogy kipróbálja, mennyien tudják a Szigeten dalolászni slágereinek refrénjeit. A másik hozzánk érkező énekes-dalszerző nem más, mint a 27 éves Karen Marie Ørstedet, ismertebb nevén MØ, aki a skandináv poppot hozza el közénkItt lesz a hatalmas bulihangulatot teremtő koncertjeikről ismert Parov Stelar is, akik feltalálták az elektro swinget. Azaz rendkívül egyedien párosítják a Jazz elemeit az elektronikus zene karcosabb hangzásával. Nem utolsó sorban egy DJ nevét is megtalálhatjuk a listán, aki nem más, mint Naughty Boy. Olyan előadókkal működött már közre, mint Sam Smith, Wiz Khalifa, Ed Sheeran, vagy Beyoncé. Magyarországon először fog járni.

 

Az ideihez hasonlóan, hatalmas buli készül, hiszen a szervező Gerendai Károly elmondása szerint a jegyvásárlás kezdetének első 24 órájában a kiadható bérletek 25%-a már gazdára talált. Kíváncsian várjuk, lesz e az idei nagyágyúkhoz hasonló bejelentés az elkövetkezendő hetekben.

Hozzászólások