“Megerőszakoltak, halva született a gyermekem és én megyek börtönbe”

Harminc év börtönre ítélték a fiatal lányt

2017/07/19

Egy El Salvadorban élő 19 éves lány olyat tapasztalt, ami rémálomba illő. Bántalmazták, szült egy halott gyermeket és 30 évre börtönbe akarják zárni. 

Börtön, halott gyermek, erőszak. Három olyan dolog, mely önmagában is rémálom bármelyik férfi vagy nő számára. Egy 19 éves lány mindhármat tapasztalta meg egyszerre. Evelyn Beatriz Hernandez Cruzt szerdán 30 év börtönre ítélték, az ok pedig sokkoló. A fiatal lány 2016 áprilisában egy mosdóban szülte meg gyermekét – írja a Guardian. Habár a fiatal lány már a harmadik trimeszter végén járt, mégsem vette észre, hogy gyermeket várna, csak mikor már erős hasi- és hátfájdalmat észlelt. A legnagyobb problémák azonban ezután kezdődtek. 

fajdalom

Kiderült, hogy a tinit több hónapon keresztül megerőszakolta egy zenész banda tagja, így esett teherbe. A szülés után a tragédiák sorozata csak folytatódott: a gyermek halott volt, az orvosok pedig nem tudták megállapítani, hogy a csecsemő még az anyaméhben, a szülés közben, vagy utána vesztette életét. Hernandez több mint egy hétig ágyhoz volt kötve, mert különböző fertőzéseket kapott el a kórházi kezelés során. A lányt ezek után letartóztatták, ugyanis az újszülött meggyilkolásával gyanúsítják. 

“Elsőfokon a fiatal lányt 30 év börtönre ítélték, mert El Salvadorban szigorúan tiltják az abortuszt, így az előítéleteket alapul véve gondoltak arra, hogy a tinédzser nem akarta a gyermeket, ezért inkább végzett vele” – mondta Morena Herrera az abortusz ellenes polgári csoport vezetője

Hernandez ügyvédje Dennis Munoz azt nyilatkozta, hogy elkeserítő a tény, hogy még mindig erkölcsi alapon, nem pedig igazságosság szerint dönt a bíróság.

(via)

(photos: netmums.com, shutterstock.com)

Hozzászólások