Megfáztál? Gyógyítsd magad gyömbérrel!

Nemcsak egészséges, ízletes is - recepttel!

2015/01/29

Az influenza és a megfázásos időszak nemcsak gyógyszeres kezeléssel élhető túl, hanem egészséges és finom ételekkel és italokkal is. Gyömbérrel sokoldalúan támogathatod egészségedet.

A természet kincsestárát sem árt elfelejteni akkor, ha szeretnénk megelőzni a betegséget, vagy ha már elkaptuk. Gyömbérrel felveheted a harcot, hiszen hatással van a köhögésre, csökkenti a torokfájást, és kiűzi a vírusokat. Hasmenéses betegségeknek is ajánlatos inni.
Készítsünk egy teát – bármilyen ízű lehet -, amelybe reszeljünk gyömbért, ízlés szerint. Nem árt tudni, hogy a gyömbér kissé csípős, szúrós ízű, ezért először csak mértékkel fogyasszuk.

Ginger tea

A gyömbért már nálunk is egyre többen ismerik, de Kínában és Indiában már évszázadok óta használják a gyömbért a megfázás kezelésére.

A teán kívül ízletes édességnek is kiváló alapanyag. Csoki helyett bátran fogyasszunk kandírozott gyömbért.

Mi kell a kandírozott gyömbérhez?
– egy nagyobb gyömbér gyökér,
– két evőkanál cukor

A gyömbért pucold meg, vágd apró darabokra. Rakd egy edénybe, majd öntsd rá a cukrot és annyi vizet, hogy épp ellepje. Körülbelül egy óráig főzd lassú tűzön. Mikor elkészült, tedd sütőpapírra, szárítsd ki, majd hempergesd meg cukorba.

Napi 1-2 darab kandírozott narancs segít a betegség megelőzésében.

iStock_000022592550_Small

Hozzászólások