Megfáztál? Íme néhány gyors házi praktika

Te se maradj le a szilveszteri buliról!

2014/12/30

Beköszöntött a zord téli időjárás és bizony ilyenkor a megfázás sem kerül el bennünket. Ha te is így jártál, de a holnapi szilveszteri bulit semmiképp sem hagynád ki, akkor adunk néhány szuper házilag is megvalósítható ötletet, amitől újra formába lendülhetsz.

Kakukkfüves meleg fürdő

Ha még csak érzed, hogy bujkál benned a megfázás, akkor a legjobb, amit tehetsz, hogy veszel egy finom meleg, kakukkfüves fürdőt. A következő módon készítsd el: 80 gramm kakukkfüvet forrázz le egy liter vízzel. Hagyd állni 20 percig, majd fürdéskor keverd a 35-37 fokos fürdővízbe! Negyed órát tölts el benne úgy, hogy a szíved ne érjen a vízbe. Ezután mars az ágyba, jól takarózz be és legalább fél órát pihenj.

Bundle of fresh Kitchen Herbs

Torma / wasabi

Nem csak finom ételek mellé ajánlott tormát vagy annak egzotikusabb változatát, a wasabit fogyasztani, hanem megfázáskor is. A torma elősegíti a váladék felszívódását valamint gyulladáscsökkentő hatása is van.

iStock_000029469856_Small

Gyömbéres tea mézzel

A gyömbér önmagában csodaszer. Torokfájásra és köhögésre is egyaránt alkalmazhatjuk, mézzel és forró vízzel kiegészítve pedig igazi fegyver a bacilusok ellen.

Honey in jar with fresh ginger

Vörös hagyma

A népi gyógyászat szerint az asztma ellenszere. Kitisztítja a hörgőket és az arcüregben fellépő dugulást is feloldja, valamint a tüdőgyulladást is képes legyőzni. A kipréselt nyers hagymalevet narancslével vagy grépfrútlével fogyaszthatjuk, ekkor nem érződik annyira az intenzív íze.

Fresh bulbs of onion on a white background

Forralt bor

A forró, gőzölgő bor, fahéjjal és naranccsal ízesítve nem csak finom, de nagyon jót tesz és hatékonyan kezeli a meghűlést. Szilveszter előtt pedig ne csak gyógyítjuk magunkat vele, de még a hangulatunkat is fokozza.

iStock_000021906618_Small

Hozzászólások