Meggyes csokipudingos torta

Könnyed, mégis édes csokoládétorta

2017/04/25

Imádom a csokit, de azért a nagyon tömény tortákért nem vagyok oda. Ezért egy alap csokipudingos tortát feldobtam egy kis meggyel. Tökéletes lett.

Hozzávalók:

A piskótához: 

  • 3 tojás
  • 100 g liszt
  • 125 g cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 3 ek víz
  • csipet só
  • vaj és liszt a tortaforma kikenéséhez

A pudinghoz: 

  • 2 csomag csokoládés pudingpor
  • 750 ml tej
  • 2 ek cukor

A gyümölcsös zseléhez: 

  • 1 üveg meggybefőtt
  • 1 csomag piros lap zselatin (12 darabos)

Elkészítés:

1. Első lépésként leszűrjük a meggybefőttet, a levét félretesszük. A meggyet hagyjuk egy szűrőben jól lecsöpögni. A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéből egy csipet só hozzáadásával kemény habot verünk. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük. Beleszitáljuk a lisztet, a sütőport, hozzáadjuk a vizet, majd az egészet alaposan összekeverjük. A masszába beleforgatjuk a tojásfehérje habot, majd vajazott, lisztezett, 22 cm-es tortaformába simítjuk.

2. 180 fokon kb 20 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, majd kihűtjük. A pudingot a szokásos módon megfőzzük, majd időnként megkeverve kihűtjük.

3. Amikor minden kellően kihűlt, a pudingot rásimítjuk a piskótára és megszórjuk a meggyel. Én itt kb 1 órára a hűtőbe szoktam tenni, hogy megdermedjen a zselé ráöntése előtt. A zseléhez hideg vízbe áztatjuk a lap zselatint (az enyémet 5 percig kellett), felforraljuk a meggy levet. A kinyomkodott zselatint a lébe tesszük, kihűtjük (de még folyós legyen). Ráöntjük a csoki puding tetejére és hűtőbe tesszük, amíg meg nem dermed. Pár óra múlva fogyaszthatjuk.

Jó étvágyat!

Hozzászólások