Meghurcolják Bajor Imre orvosát?

A színész özvegye perel, Hajdú Péter pedig kivágatta műsorából

2014/09/03

Tegnap mi is beszámoltunk arról, hogy Bajor Imre özvegyének elege lett, mert úgy véli, Vargha Zoltán, a színész természetgyógyásza nem hagyja, hogy csendesen gyászoljon. Ugyanis a szakember azt állította, Kicsihuszár nem a rákba halt bele. Ezen okok miatt, Hajdú Péter úgy döntött, nem kerül adásba az alternatív gyógymódot folytató orvossal készült beszélgetés.

Az előzményekről egy családi barát számolt be a Blikknek: „Varghát először megkérték, hogy saját maga reklámozása miatt ne nyilatkozzon Imre egészségügyi állapotáról, majd a betegséggel harcoló Imre ezt határozottan megtiltotta neki az orvosi titoktartási kötelezettségre hivatkozva. A jelek szerint hasztalan.”

Bajor Imre és párja, Ildikó (fotó: Blikk)
Bajor Imre és párja, Ildikó (fotó: Blikk)

Bajor Ildikó kegyeletsértőnek tartja Vargha Zoltánt, ezért fordult a család ügyvédjéhez, hogy jogi útra terelje a dolgot.

„Eljutottam arra a szintre, hogy elegem lett. Ha Vargha Zoltán orvosként praktizálna, akkor az orvosi titoktartáshoz kellene tartania magát. Ha viszont nem orvos, mint ahogy nem az, milyen alapon állít fel diagnózist? Mindezek mellett az egészségi állapot személyes adat, aminek nyilvánosságra hozatalához a beteg vagy hozzátartozója beleegyezése szükséges. A személyes adattal való visszaélést pedig a törvény bünteti.”

Tegnap este láthattuk volna a TV2 képernyőjén, a Frizbi című műsorban Vargha Zoltánt, ám a producer, egyeztetve az özvegy ügyvédjével, úgy döntött, nem kerül adásba az említett felvétel. Hajdú Péter sajnálja, hogy így alakult, de úgy véli, ezt kellett tennie.

20-Hajdu-Peter-vsz

„Ennek az interjúnak egy fontos üzenete lett volna, mégpedig az, hogy az emberek semmiképp se válasszák az alternatív, nem bizonyított gyógymódokat, mert csak a pénzük bánja. Sajnálom, hogy nem kerül adásba.”

A műsor helyett, az özvegy érdekeit tartotta szem előtt a producer-műsorvezető: „Ő azt mondta, igen, sebeket tépnénk fel, ezért mi, a Bajor Imre iránti szeretetünk és tiszteletünk jeléül úgy döntöttünk, nem adjuk le a felvételt.”

Vargha Zoltán így nyilatkozott az eset kapcsán a Borsnak: „Ez borzasztó…Klinikailag dokumentált gyógyultjaim vannak, betegeimet gyakran ingyen kezelem, úgy érzem, a szakmai munkám megkérdőjelezhetetlen. A konkrét ügyről viszont nem nyilatkozom.”

vargha

„Tisztában vagyunk vele, hogy Havas Henrik is nyilatkozott Bajor Imre állapotáról, nyilván őt nem szeretnénk a bíróság elé citálni, ahogy egyébként Vargha Zoltánt sem, ha nem muszáj. Ugyanakkor azt szeretnénk, ha megszűnnének az elhunyt Bajor Imre egészségi állapotáról szóló nyilatkozatok. Békességet akarunk, nem pereket.” – árulta el a lapnak Dr. Hegedűs László, ügyvéd.

Hozzászólások