Megkérdeztük: így készülnek az ünnepekre a hazai sztárok

Így ünnepelnek a celebek

2017/12/21

Már csak 2 nap választ el minket a karácsonytól, ezért megkérdeztük a hazai hírességeket, hogy ők mégis hogyan készülnek az év legmeghittebb ünnepére.

Csomor Csilla osztotta meg velünk először, hogy hogyan készül a karácsonyra:

“Nekem meggyőződésem, hogy az egész évet úgy kellene eltölteni, mint a karácsonyt és nem csak erre a pár napra kéne előtérbe helyezni a szeretetet. Emellett természetesen én is kiemelkedő figyelemmel készülök a karácsonyra. Általában én utazom vidékre a szüleimhez, azonban mára már hagyománnyá vált, hogy karácsonykor ők jönnek hozzám Budapestre. Rengeteg szeretetet, törődést és kényeztetést kapok tőlük egész évben, így ebben a három napban szeretném, hogy csak élvezzék az ünnepeket. Igyekszem mindig időben megvásárolni a fát, beszerezni az ajándékokat, sütök-főzök, hogy a szüleimnek csak hátra kelljen dőlniük, pihenhessenek, miközben esznek-isznak és jól érzik magukat. Többnyire klasszikus fogásokat készítek, mint a töltött káposzta és a bejgli, de azért kísérletezni is szoktam új dolgokkal. A harmadik nap általában csomagolással telik, ugyanis mint a legtöbb magyar háztartásban én is túlkalkulálom a mennyiséget. Valljuk be töltött káposztából és bejgliből nem is lehet keveset készíteni…A szüleimen kívül át szoktak jönni a nagybátyámék és a barátaim is. Ha én megyek valakihez vendégségbe, akkor is mindig viszek valamit, amit én készítettem. Sőt, idén karácsonykor a szeretteimet saját készítésű ajándékkal is meglepem, mert meggyőződésem, hogy a legkedvesebb ajándékok mindig személyes kötődésűek!”

vGmktkqTURBXy8xMWU4NGJhNTI3NDljMmY0NTExNzJiODMwNzc2MmQzZS5qcGVnkpUDAMyXzQ5AzQgEkwXNAxTNAbw

Lobó-Szalóky Lázár a Dirty Slippers frontembere így nyilatkozott az RcNews-nak, mikor az ünnepekről kérdeztük: 

“Gyermekkorom óta édesanyám már december elején elkezdi sütni a különleges mézes süteményeket, így karàcsony közeledtével egészen tinédzser koromtól beálltam mellé segíteni a konyhában. Talàn ez volt az első komoly élményem, ami miatt mára már nagyon szeretek főzni, s legnagyobb örömömre sokak szerint jól is megy. A családom anyai része erdélyi és balaton-felvidéki, apai ágon pedig felvidéki, így különböző tàjegységek tradicionális ételei kerülnek nálunk asztalra. A legnagyobb kedvenc nálunk a töltött káposzta, amiből több félét is készítünk, közben pedig karácsonyi dalokat hallgatunk. Emellett ellestem az elmúlt években édesanyám titkos receptjét: bajor őzgerincet szokott sütni, ami egy pazar, pácolt, aszalt gyümölcsökkel tálalt finomság. Amikor összejön nálunk a család rendszerint forró fácánlevessel indul a menü. Érdekes, hogy bár mindannyian szeretjük a halat, ritkán készítünk az ünnepek alatt.” 

vilagsztar-producerrel-dolgozik-szololemezen-lobo-szaloky-lazar-12010810

Cseke Katinka nincs oda a karácsonyért, de a családdal töltött idő igencsak fontos számára: 

“Édesapám a nagy halászlé felelős, ő készíti a világ legjobb halászlevét. Nayjából már augusztusban érzem az ízét, novemberben már azzal álmodom, december 24.-én pedig mennyei boldogsággal szürcsölöm az asztalnál apukám halászlevét. Anyukám istenieket süt-főz, közben csilingel a csengő, a gyerekeknek odarejtjük az ajándékot a fa alá. Habár az egyikőjük 14, a másik lassan 17 éves, mégis baba koruk óta ezt játsszuk velük, hogy jön a Jézuska és talán még most is elhiszik. Csak mára már komolyabb a lista: nem egy barbi meg egy kisautó. Ilyenkor üldögélek a teraszon anyuval, elterül alattunk Pécs látképe, visszajön a gyerekkorom, a sportiskola 8 éve az általánosban, a vegyipari gépészeti szakközép, mert hogy én vegyészként végeztem… ami tudjuk, hogy milyen közel áll a színművészethez. Gondolkozom az elmúláson, azon, hogy nem hiszem el, hogy mindjárt van egy nagykorú gyerekekem, és sokszor jut eszembe, hogy vajon még hány karácsonyt fogunk együtt megélni a szüleimmel. Szerencsésnek mondhatom magam, hisz 70 és 72 évesek, jó egészségnek örvendenek, szóval ez egy nagy megkönnyebbülés amikor otthon vagyok. Amúgy a karácsonyért nem vagyok oda… nem gondolom, hogy a családokban erre a két napra kell, hogy koncentrálódjon a szeretet, de már erről beszélni is sablonos. Tehát hurrá, jöjjön a karácsony!”

vGmktkqTURBXy8xMWU4NGJhNTI3NDljMmY0NTExNzJiODMwNzc2MmQzZS5qcGVnkpUDAMyXzQ5AzQgEkwXNAxTNAbw

Pintér Tibor elmesélte nekünk, hogy pontosan mit fog csinálni az ünepekkor:

“Nálunk mindig máshogy telik a karácsony. Két volt feleséggel és két gyermekkel mindig össze kell egyeztetni a dolgokat, de azt mindenképp hozzá kell tennem, hogy nagyon jó a viszony. Idén Janza Kata és a lányom 24.-én elmennek egy fellepéssorozatra, így velük csak 23.-án tudok ünnepelni. A szentestét kisfiammal és az ő édesanyjával töltöm. Anyukámat elviszem Hévízre, mert már régóta vágyik oda. Én egyébként 23.-án Romániában még fellépek egy szépségversenyen és zsűrizem is. A Celeb vagyok ments ki innen! adásai alatt sokat tanultam Wossala Rozinától  és Anger Zsolttól főzés terén, így idén megpróbálom kamatoztatni a tudásom. Azt tervezem, hogy lemegyek anyukám után Hévízre és ott főzök neki valami finomat. 
A Nemzeti Lovas Színházzal is karácsonyoztunk, nagyon jól sikerült. A lovakat is megajándékoztuk, kaptak jutalomfalatokat: almát, répát, meg amiket ők szeretnek.”

15181264_1269114699777329_6666982461844373425_n-e1479888153489

Hozzászólások