Megkóstoltuk az Ország Tortáját

2019/08/21

Július végén hirdették ki az Országházban, egy sajtótájékoztató keretében a Magyarország Tortája és Magyarország Cukormentes Tortája cím győzteseit. Szerkesztőink megkóstolták a Boldogasszony csipkéjét és a Cukormentes Kicsi Gesztenyét is.

A Magyarország Tortája címet idén a Boldogasszony csipkéje nyerte, melyet Tóth Norbert készített a dunaföldvári Tóth Cukrászda képviseletében. A málnás, ropogós ágyra helyezett mennyei torta lapokat málnapürével gazdagították, melynek íze tökéletes harmóniában van a rétegek közt használt cremeux avagy tejszínnel gazdagított krémmel. A torta egy bazsalikosom, citromos ganache koronát kapott, melyben csinos, gurulós kis málnák fürdenek. Tortánként úgy 600 g gyümölcsöt használnak fel. Azt kell mondjuk, hogy egy ízlésesen elkészített, mennyei ízű és lehelet könnyű, hamisíthatatlan nyári desszert lett az idei nyertes.

MOT_nyertes

Ha már szülinap van, kipróbáltuk Magyarország Cukormentes Tortáját is, mely a Kicsi Gesztenye lett és a szegedi A Cappella Cukrászda álmodta meg. Ez a különleges sütemény nem tartalmaz hozzáadott cukrot és gabonalisztet sem. Fő ízjegye nevéhez hűen a gesztenye, melynek dominanciáját kellemesen savanykás áfonyával és mogyorós ropogóssal törték meg. A torta csoda tetejét cukormentes tejcsokoládéval borították, melyet koronaszerűen elhelyezett csokoládé ívek tesznek igazán fejedelmivé. A torta kalóriatartalma szeletenként 204 kcal, szénhidráttartalma 14,9 g. Imádtuk, hogy az átlag cukormentes tortákkal szemben ennek a mesterműnek nincs mellék- és utóíze, csak a gazdaggesztenyés-gyümölcsös-csokoládés íz.

kicsigesztenyeszeletfekvo

Ha szeretnétek megkóstolni, akkor itt találjátok a két tortát árusító cukik listáját.

Hozzászólások