Megszólal Berki Krisztián ügyvédje

Véget vetnek az alaptalan vádaskodásoknak?

2014/10/07

Berki Krisztián az elmúlt időszakban a bulvár céltáblájává vált; alaptalan vádakkal illették őt múltbéli üzleti tevékenységei miatt. Egészen idáig csendben tűrte a koholt és vélt vádaskodásokat, most viszont az ország egyik legjobb médiajogászához fordult.

Berki Krisztián eddig soha nem kérte fel az ügyvédjét, hogy kritikusai ellen jogi eljárást indítson, de most úgy érzi, eljött az ideje, hogy jogilag is tiszta vizet öntsön a pohárba. Dr. Beleznay Zsolt úgy véli, nemcsak joga, hanem kötelessége is saját maga és szerettei védelmében nyilvánosan is tisztáznia magát az alaptalan vádaskodások alól. Az ügyvéd megígérte, mindent megtesznek azért, hogy a jövőben egyetlen médium se sározza be Berki Krisztián hírnevét.

berkiesbeleznayzsolt

Felkerestük dr. Beleznay Zsoltot, Krisztián ügyvédjét, aki bővebb információt adott nekünk a sajtószervekkel folytatott küzdelmükkel kapcsolatban.

Mi a saját álláspontja azzal kapcsolatban, hogy Berki Krisztián peres úton szeretné tisztázni saját magát az alaptalan vádakkal szemben?

Az a véleményem ügyvédként, hogy van az a helyzet, amikor az ember az igazságát már csak a bíróságon találja meg. Azt gondolom, hogy ha az érintettek nem állnak a sarkukra, akkor nem fog változni a helyzet, és valótlan állítások fognak megjelenni róluk, ezért támogatom, hogy bírósági úton szerezzenek érvényt az igazuknak.

Miért vállalta el Berki Krisztián ügyét?

Azért, mert Krisztiánt régóta ismerem. Nem csupán ügyfél-ügyvéd viszonyban vagyunk, magánemberként is jobban ismerjük egymást. Egyébként pedig nekem, mint ügyvédnek ez a fő szakterületem. Krisztián ma Magyarországon az egyik legemblematikusabb megtestesítője a közszereplő figurájának. Mint ilyen, természetesen ki is van téve mindenféle jogsértésnek, az érdekei védelmében pedig szüksége volt segítségre.

Ön szerint miért támadják éppen most ennyire Krisztiánt?

Pont azért, amit már az előbb is említettem. Ő egy rendkívül népszerű, ismert és sikeres ember. Sajnos hazánkban jellemző ez az attitűd, hogy sikeres emberek irigységet váltanak ki sokakból. A támadások egy részének ez az oka, ugyanis nem nézik jó szemmel, hogy valaki ennyire sikeres tud lenni ma Magyarországon.

Mi lesz az eljárás menete?

Azt a döntést hoztuk meg Krisztiánnal, hogy nem kezdünk rögtön perelni, megpróbálunk egyfajta határozott kommunikációt kialakítani. Azokat a sajtószerveket, akik már eddig is jogsértő tartalmakat közöltek, felszólítjuk arra ügyvédi levélben, hogy a jövőben tartózkodni szíveskedjenek az alaptalan vádaskodásoktól. Amennyiben nem tesznek eleget ennek a kérésnek, bíróságon fogunk elégtételt venni. Egyelőre nem indítjuk el a pert, inkább óvintézkedéseket teszünk.

Hogyan lehet jogilag fellépni ilyen esetekben?

Azonnal nem kell bíróságra szaladni. Lehet peren kívül is próbálkozni úgy, ha a sértett fél felhívja a sajtószervek figyelmét, hogy tartózkodjanak az ilyen jellegű vádaskodásoktól, de inkább jogi képviselő segítségével érdemes felkeresni őket. Ha a személyes megkeresés eredménytelen és nincs más lehetőség, akkor marad a bírósági út, ami jogsértések nyomán indíthatóak.

Hozzászólások