Megszólal Berki ügyvédje a botrányokkal kapcsolatban

Amiről mindenki beszél!

2018/04/26

Rengetegen próbálják támadni Berki Krisztiánt különböző témákban. Megkérdeztük ezekkel kapcsolatban az ügyvédjét Dr. Szilágyi Rolandot.

“Ügyfelemet Berki Krisztiánt rengetegen akarják támadni az elmúlt időben. Minden egyes támadás után, mely ügyfelemet sérti meg fogjuk tenni a szükséges lépéseket. Legyen szó bárkiről, semmiképp nem tűrjük az olyan dolgokat, melyek túlmennek egy határon.

Berki Krisztián nem jogász, ő egy média szereplő, nyilvánvalóan nem akar ezzel a dologgal foglalkozni. Ügyfelem tisztában van azzal, hogy közszereplőként magasabb tolerancia az, amire ő ítéltetett. Ennek függvényében nem az a probléma, hogy Berkiről valaki csúnyát mond esetleg, hanem az, ha valaki olyan területre téved a véleménynyilvánításban, ami nem megengedhető. Krisztiánnak megsértették a személyiségi jogait, ezért nekünk kötelességünk képviselni az érdekeit. Egy valamit tisztázzunk, nem Berki Krisztián írogatja a feljelentéseket, hanem az ügyvédi iroda.

Legyen szó zaklatásról, rágalmazásról vagy becsületsértésről minden esetben kimerít egy büntető törvénykönyvi tényállást.”

dr szilagyi roland
Dr. Szilágyi Roland-Berki Krisztián ügyvédje

Megkérdeztük Dr. Szilágyi Rolandtól azt is, hogy milyen kimenetel várható az ügyekkel kapcsolatban.

“Nekünk nem az a feladatunk, hogy nyomozzunk. Ez a nyomozó hatóságnak a diszkrecionális jogköre. Mi, mint ügyvédi iroda, megtesszük a szükséges lépéseket, majd az ügyészség dönt. A nyomozás évekig is eltarthat. Leginkább azokra tartozik majd, akik nem voltak képesek bizonyos társadalmi normákat követni. Krisztián az üzleti szférában is dolgozik, nem csupán média szereplő. Ennek függvényében az, hogy valaki lehazugozza -ami történetesen nem is igaz- nem csak presztízsveszteség számára hanem anyagi veszteség is. A vagyoni igényeket pedig azokkal szemben fogjuk támasztani, akik ilyen jellegű kijelentéseket tesznek a médiában.

Egy dolog biztos: ha a médián keresztül bárki -műsorvezetők, játékostársak, volt pár- olyat állít, ami túlmegy egy határon, azt nem fogjuk eltűrni, annak az elejét fogjuk venni! Ezt mindenki vegye tudomásul!”

Hozzászólások