Megszólalt Alonso: erre emlékszik a balesetéből

Még nem dőlt el, rajthoz állhat-e

2015/03/24

A február végén tesztbalesetet szenvedett Fernando Alonso, a McLaren pilótája már kőkeményen dolgozik a Forma-1-es visszatérésen. Jó hír vele kapcsolatban, hogy bizonyos dolgokra már emlékszik is, mielőtt a betonfalnak csapódott, és elvesztette az eszméletét Barcelonában.

Hogy pontosan mi történt a balesetben, még ma sem tudni pontosan. Rengeteg találgatás indult meg, mert csapata, a McLaren sokáig titokzatoskodott a történtekkel kapcsolatban. Annyira, hogy maga Alonso is magyarázatot kért az istállótól, hogy mi történt vele.

Annyi biztos, hogy elveszítette az eszméletét a gépe fölött, valószínűleg még a becsapódás előtt, ezért hajtott szokatlanul alacsony sebességgel, 150 kilométer/órával. Utána pár napig kórházban kezelték, és meglepetésre nem engedték indulni a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon.

alonso_end2
Fernando Alonso (Fotó: Facebook)

A hírre igen vad találgatások indultak meg, amelyek még azt is tudni vélték, hogy Alonso nem emlékszik az elmúlt húsz évre, áramütés érte, és brit lapok még azt a lehetőséget is felvetették, hogy a kétszeres világbajnok spanyol pilótának be kell fejeznie Forma-1-es karrierjét.

Ezt később a McLaren és maga Alonso is cáfolta ezt, sőt, a héten újra munkába állt, és bár az orvosok még nem döntöttek arról, hogy visszatérhet-e a március 29-i Malajziai Nagydíjra, ő a csapattal tartott Ázsiába, és már úgy készül, hogy megkapja a zöld utat.

Közben a wokingi istálló közleményt adott ki arról, hogy 33 éves a versenyző annyira már emlékszik a balesetből, hogy a becsapódás előtt nehézkessé vált a kormányzás. A telemetriai adatok ugyanakkor semmi különöset nem mutattak ki, de a biztonság kedvéért még egy érzékelőt beépítettek a McLarenbe, hogy még több adatot gyűjtsön az MP4-30-ról.

Hozzászólások