Megvan Cseh László harmadik aranyérme

Hosszú Katinka először kapott ki

2015/12/07

Magyar sikerekkel ért véget az izraeli Netanyában folyó rövidpályás úszó Európa-bajnokság. Cseh László háromszor is első helyre hajtotta magát, Hosszú Katinka hat aranyérme mellé felkarolt egy ezüstöt, s eközben Kapás Boglárka harmadik helyre lubickolt.

Elégedetlen vagyok. A világcsúcsot céloztuk meg, úgy éreztem, nem elérhetetlen, de így egyedül más azért úszni. Próbáltam az iramot tartani, és figyeltem, hogy bírjam végig. Egy kis edzés nem árt, látszott, hogy szeptembertől kevesebbet edzhettem“- ezzel a nyilatkozattal lombozta le a hangulatot Cseh László. Pedig  a 200 méteres pillangón óriási előnnyel száguldott a célba, 1:49.00 perccel új Európa-rekordot remekelt. A korábbi csúcsot már 2009 óta tartotta az orosz Nyikolaj Szkvorcov. Harmadik netanyai sikerével rövidpályás pályafutásának 19. aranyérmét zsebelte be.

hosszú katinka5

Nagyon nem lenne szép, ha most savanyú képet vágnék csak azért, mert most hat arany után egy ezüst jött, még ha kemény is elveszíteni egy 400-as versenyt három századdal.” Mesélte Hosszú Katinka, miután a 400 méteres gyorson kicsúszott kezéből sikersorozata. Habár három századmásodperccel volt gyorsabb a brit Jazmin Carlin, Katinka így is magyar csúccsal (3:58.84 perc) került a dobogó második lépcsőjére.

Rég versenyeztem ilyen jót, úgy történt minden, ahogy terveztem. Láttam előre, hogyan fogok a táv második felében feljönni, örülök az éremnek.” Ezek a vidám mondatok csúsztak ki a 800-as gyorson második helyet elérő Kapás Boglárkából, aki  lassú tempóval indított, aztán mint akit villamos angolnák ráztak fel álmából, rákapcsolt, s egészen a bronzig hajtotta magát.

Hozzászólások