Mel B kutyával strandol

A kutyás strandolás szabályai

2014/07/06

Itt a nyár, a strand szezon, a kutyások ilyenkor legszívesebben kedvencükkel mennek vízpartra. Az egykori Spice Girls lány Melanie Brown, kutyájával strandol. Hova lehet kivinni a kutyákat?

melanie_brown_mel_b_kutyaA fürdőhelyek üzemeltetéséről szóló kormányrendelet szerint csak oda, ahol nem fürdenek emberek, vagyis kijelölt strandra semmiképp. Valószínűleg már be sem engednek – kivéve, ha vakvezető kutyával vagyunk. Amennyiben mégis becsempésszük kutyánkat, akkor bírságot is kaphatunk!

Maradnak tehát az emberi fürdésre nem kijelölt partszakaszok, legyen szó tavainkról, vagy folyóinkról. Akinek ez kevés, elviheti kedvencét uszodába. Itt a vízhez szoktatás mellett kezelhető a kutyák víziszonya is, ami többnyire valamilyen pszichés sérülésből fakad.

Bárhol is fürdetjük a kutyánkat, vigyünk neki is törölközőt, folyadékot itatótállal és egy kis harapnivalót! Hosszabb szőrű kutyánkkal nehéz hazaindulni akár kocsival, akár tömegközlekedéssel. Amennyiben még nagyon vizes, a rövidebb szőrű jószágokat is érdemes áttörölni, nehogy megfázzanak!

Hozzászólások