Melege van a kutyádnak? – Fogadd meg a szakértő tanácsait!

Tégy jót a kutyusoddal!

2018/06/26

Nehéz évszak a nyár. Bármennyire mókás a jó idő, a meleg, a magas páratartalom és a tűző napsugarak mindenkit próbára tesznek – kiváltképp a kutyákat. Tuti tippeket hoztunk azért, hogy kutyusod jobban érezze magát: fogadd meg a szakértő tanácsait.

Már az állatvédelmi törvény is előírja, hogy védeni kell az állatot az időjárás káros hatásától. Megkérdeztük hát szakértőnket, Dr. Filip Dániel gyógyszermentes innováció területen tevékenykedő állatorvost, tud-e ajánlani valamit, amivel négylábúink számára megkönnyíthetjük a forró napokat. Dániel lelkesen válaszolt kérdéseinkre, sőt tuti tippel is szolgált: a Quebeck Summertime csomagjával!

Unknown-2

Állatorvosi szempontból miért különösen ajánlott a Summertime csomag használata?
“A csomag orvostanilag úgy lett összeállítva, hogy tartalmazza azokat az összetevőket, amik a nyári időszakban megkönnyítik a kutyák életét. Az ilyenkor gyakran tapasztalható nehézlégzésre, szapora lihegésre, az elsokasodott parazitákra, és a kiszáradás veszélyére nyújt megoldást a Quebeck Summertime válogatása.” 

Miben segíti ez közvetlenül a kutyákat?
“A csomag három külön-külön is megvásárolható készítményből áll: A SUMMER-PET egy frissítő hatású táplálékkiegészítő, ami kifejezetten a nyári, meleg napokra lett kifejlesztve, hiszen a legtöbb kutya nehezen viseli a hőséget. Sokszor bújnak el ebben az időszakban árnyékot keresve, ilyenkor feltűnően kedvetlenek, étvágytalanok az állataink. Ezt hívatott javítani a SUMMER-PET, amely legfőképpen a kutyák ventillálását segíti. Olyan illóolajokat tartalmaz, ami megkönnyíti és elősegíti a légzést a száraz, fülledt időben. Kedvencünk terhelhetőbb és élénkebb lesz tőle, ráadásul a hangulatán is javít!”

Hydra-Q: A kutya nem képes úgy izzadni, mint mi, emberek, a verejtékmirigyek csupán csak az orrtükörre és a talppárnákra korlátozódnak. Ha a kutyának melege van, csak lihegéssel tudja normalizálni a test hőmérsékletét, ami extrém körülmények között nem kis munkát jelent számára. Ebben az állapotban a friss víz és az elektrolit pótlása életmentő. A HYDRA-Q egy olyan elektrolit és sópótló készítmény, amit kutyánk ívóvízében kell feloldani. Ebben az a nagyszerű, hogy a nagy melegben pótolja a legfontosabb nyomelemeket, rehidratálja Kedvencünket. Strandidőben sokan fürdetik az ebeket folyóban, tóban, ezekből gyakran iszik is az állat, ami cseppet sem jó, mert rengeteg méreganyag kerülhet így a szervezetébe, a sima víz pedig nem pótolja a létfontosságú anyagokat, amiknek hiánya komoly problémákat okozhat kutyánk szervezetében.

Unknown-3
Quill: Természetes alternatívája a rovarölőszereket tartalmazó kullancsriasztóknak, segítségével a bolhákat, a szúnyogokat és a legyeket is távoltarthatjuk négylábú barátainktól. Illóolajok kombinációjából áll, repellens hatású, és mivel bázisolaj felhasználásával készül, még szőr és bőrtápláló funkciója is van, és kizár mindenfajta irritációt. (A szőrzet egyébként sem csak a kutya dísze, hanem a hőháztartást is szabályozza, az ápolt bunda pedig könnyebben szellőzik.)

Fura kérdés következik: a szezonális kiegészítők használatával akár állataink életét is meghosszabbíthatjuk?
“A válaszom határozott IGEN. Ám ehhez egy megelőző, preventív szemlélet szükségeltetik a gazdi részéről. Ez annyit tesz, hogy nem csak akkor reagálunk, amikor már probléma van, hanem épp ellenkezőleg: napi szinten biztosítjuk azokat a tápanyagokat, amelyek kutyánk fejlődéséhez és szintentartásához szükségesek. Bennünket a Quebecknél – az üzemben dolgozóktól a marketing és sales csapaton át a szakértő állatorvosig – a kutyák iránti szenvedélyünk hajt. A lehető legjobb táplálékkiegészítőket teremtjük meg, szem előtt tartva a végső célunk: hosszú és egészséges életet biztosítani legjobb barátainknak!”

Te is használod a céged termékeit a saját kutyádnál? Ha igen, milyen eredménnyel?
“Az egész Quebeck brandet az állatorvosként és kutyatartóként átélt tapasztalataim hívták életre. Számtalan olyan problémával találkoztam, amire nem volt releváns, természetes megoldás, így kezdtem el gondolkodni, hogyan tudnánk ezeket alternatív úton orvosolni. Az ember a legjobbat szeretné a kutyájának, és attól válik hitelessé, ha csak olyan terméket ad ki a keze közül, amit a saját kedvencénél is a jó szívvel, bátran és eredményesen használhat. Ezzel el is árultam mindent! (nevet)”

Unknown

Végezetül, milyen tanácsot adnál a kutyás társaidnak, mire figyeljenek ebben a nagy melegben?
“Az első, és ez egyik legfontosabb a már említett elektrolit és sópótlás, a kiszáradástól védeni a Kedvencünket. Amennyire csak tudjuk, könnyítsük meg a légzését, hogy a nagy zihálás közepette ne fáradjon ki a végletekig. Ebben az állapotban a friss víz és az elektrolit pótlása a legfontosabb! Sajnos a jó idő beköszöntének nem csak mi örülünk, hiszen már kora tavasztól velünk vannak a különböző paraziták. Nem győzzük elégszer elmondani a kullancsok elleni védekezés fontosságát. A babesiosis és a lyme kór megelőzése szezontól függetlenül prioritást kell, hogy élvezzen! És még valami: a nyári séták alkalmával az aszfalt akár hatvan fok felé is forrósodhat, a kutya tappancsa pedig közvetlenül érintkezik ezzel – ez égési sérüléseket okozhat. Fontos a mancsvédő, mancsápoló használata, amelyre a hidegen sajtolt Q-Conut névre hallgató kókuszolajunk optimális megoldást jelenthet.”

Írta: Tóth Krisztián Márk

Hozzászólások