Mellszépítő gyakorlatok a szebb dekoltázsért

Ezekkel a feladatokkal akár egy méretet is nőhet a melled!

2016/08/15

Van akinek megadatik a pompás dekoltázs, van akinek dolgoznia kell érte. Azonban néhány egyszerű mellszépítő gyakorlattal a tiéd is gyönyörű lehet.

Akár pici a melled, akár akkora, hogy a plasztikázottak is megirigyelnék, mindenképp érdemes foglalkozni vele. Az évek során ugyanis a mell veszít legtöbbet feszességéből. Szerencsére léteznek mellszépítő gyakorlatok, és különböző módszerek, amiknek köszönhetően nem kell kés alá feküdnöd. 

Rátaláltunk pár egyszerű, de nagyszerű mellfeszesítő gyakorlatra, melyek rendszeres alkalmazásával akár egy kosárméretet is nőhet a cicid! A következő feladatokat elég, ha hetente háromszor elvégzed, 6-12 ismétléssel.

1. Nehezített ölelés

Feküdj hanyatt, térdedet enyhén hajlítsd be, talpad maradjon a földön. Mindkét kezedben egy-egy kézi súlyzóval emeld fel a karodat a talajra merőlegesen mellmagasságba. Két tenyered nézzen egymás felé. Szívd be a levegőt, nyisd szét a karod enyhén hajlított könyökkel, és engedd le majdnem teljesen a talajig, s tartsd meg ebben a helyzetben 1 másodpercig. Miközben izzadsz, és végzed a gyakorlatot gondolj arra, hogy az olimpia legdögösebb férfijai közül a kedvencedet tartod a karjaidban! 

2. Széktámasz

Teljes vállszélességed bedobásával támaszkodj egy stabil szék ülőkéjére (lehet asztal vagy pult is). Karodat kinyújtva homoríts kissé, hogy törzsed nagyjából merőleges legyen a talajra. Lassan közelíts mellkasoddal az ujjadhoz, mintha fekvőtámaszt csinálnál. Lábad mindeközben maradjon nyújtva, féltalpon. Térj vissza kiinduló helyzetbe, majd ismételd a gyakorlatot.

3. Kinyomás

Feküdj hanyatt, lábadat hajlítsd be, és fogj mindkét kezedbe egy-egy kézi súlyzót. Emeld fel a derékszögben hajlított karodat mellmagasságba úgy, hogy könyököd kifelé, tenyered pedig a lábad felé nézzen. Lassan nyomd ki a súlyokat a kulcscsontod fölött, míg teljesen ki nem nyújtod a karod. Tartsd 1 másodpercig ezt a pozíciót, majd engedd vissza a karodat a kiinduló helyzetbe. Ismételd a feladatot.

Forrás: angelsbybaci.hu

Hozzászólások