Menjünk sörmustrára!

Megkezdődött a IV. Budavári Sörfesztivál

2014/06/13

Megkezdődött a IV. Budavári Sörfesztivál a fővárosban; a sörmustrán 200 féle sörkülönlegességgel várják az érdeklődőket – közölték a szervezők.

A tájékoztatás szerint idén a nagy sörgyárak és a hazai főzdék mellett Csehország is kitüntetett szerepet kap: a fesztiválozók Magyarországon még ismeretlen cseh sörkülönlegességeket és a tradicionális cseh ételeket is megkóstolhatják.

Emellett a zenei kínálat is bővült: a rendezvényen fellép a Boney M-ből ismert Sheyla Bonnick, koncerted ad Caramel és a Majka&Curtis, valamint lesz a ’90-es éveket idéző retró buli is. A labdarúgás rajongói sem maradnak szórakozás nélkül, mivel a futball-világbajnokság esti mérkőzéseit kivetítőkön lehet majd követni.

A Magyar Sörgyártók Szövetség (Sörszövetség) korábbi adata szerint a múlt évben a magyar sörpiac 4,45 százalékkal csökkent az előző évhez képest, a négy legnagyobb gyártó által értékesített sör mennyiségét alapul véve. A négy legnagyobb magyar gyártó – a Borsodi Sörgyár, a Dreher Sörgyárak, a Heineken és a Pécsi Sörfőzde – 6,185 millió hektoliter sört értékesített, szemben az előző évi 6,312 millió hektoliterrel. A szóban forgó cégek a magyar sörpiac mintegy 95 százalékát képviselik.

MTI

Hozzászólások