Mennyei, krémes epres sajttorta

Az eperszezon kötelező süteménye

2019/05/09

A behűtött, krémes, epres sajttorta nagyon csábító, az elksészítése is nagyon egyszerű és sok időt sem kell rászánnod! 

Sütve, sütés nélkül, csokival, különféle gyümölcsökkel, tejszínnel vagy túróval, bárhogy készíted, variálod, a sajttortában nem fogsz csalódni. Most épp az epresnek van itt a szezonja. Érdemes egy nappal korábban összeállítani, mert kell egy kis idő, amíg az ízek összeérnek, és a süti megdermed. 

Hozzávalók 16 szelethez: 

Az alaphoz: 

  • 20 dkg keksz
  • 8 dkg vaj

A krémhez: 

  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg krémsajt
  • 4 dl tejszín
  • 8 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag habfixáló
  • 0.5 db citrom

A tetejére: 

  • 40 dkg eper

Elkészítés: 

1. A kekszet morzsold össze vagy daráld le, majd keverd össze az olvasztott vajjal. Ha nem túl édes a keksz, kevés cukrot is rakhatsz hozzá. Egy 18-20 centis tortaformát bélelj ki sütőpapírral, majd egyengesd bele a kekszes masszát. Figyelj, hogy az oldalára is kerüljön. Rakd addig a hűtőbe, amíg elkészíted a krémet. 

2. A mascarponét és a krémsajtot tedd egy tálba, add hozzá a cukrot, a reszelt citromhéjat, a citrom levét és a vaníliát. Keverd össze gépi habverővel.

3. Dolgozd hozzá a fixálóval kemény habbá vert tejszínt. Simítsd a kekszes alapra. Rakd a tetejére ízlésesen a megmosott, kicsumázott epret. A nagy szemeket akár ketté is vághatod. Tedd a hűtőbe legalább négy órára, hogy jól megdermedjen. 

forrás

Hozzászólások