Mennyei ünnepi sütemény: csokis, narancsos torta

Egyszerű és finom torta az ünnepi menühöz

2018/12/10

Egy egyszerű piskóta tészta, rá egy kis csokoládé, valamint narancs és kész is a mennyei ünnepi desszert, melyet garantáltan imádni fog a család!  

A hagyományos piskótából könnyen készíthetsz csodás tortát. Csokival leöntve, naranccsal megbolondítva igazi kényeztető desszert. 

Hozzávalók 16 szelethez: 

A piskótához: 

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál narancslé
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só

A csokiöntethez: 

  • 20 dkg étcsoki
  • 2 dl tejszín
  • 1 vaníliás cukor

A tetejére: 

  • 1 db narancs

Elkészítés: 

1. A tojásokat válaszd ketté, a sárgájukat keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban, majd öntsd hozzá a narancslevet. A lisztet szitáld át, vegyítsd a sütőporral, és forgasd a sárgájás keverékhez. A csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét is dolgozd hozzá óvatosan, ekkor már csak fakanállal dolgozz. Vigyázz, hogy a hab ne törjön össze.

2. Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 160 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára körülbelül 25 perc alatt. Ha a piskótába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Hagyd hűlni, majd húzd le róla a sütőpapírt.

3. A tejszínt öntsd egy lábosba, rakd hozzá az apróra tördelt étcsokit, a vaníliás cukrot, és olvaszd össze kis lángon. Ha kicsit hűl, öntsd a piskótára, majd rakd ki narancsdarabokkal. 

forrás

Hozzászólások