Mennyire édes a hármas?

Fantázia és valóság

2015/03/19

A szexuális fantáziálgatás talán egyik leginkább vágyott része a hármas szex. Mindenkinek izgatja a fantáziáját, de mi van akkor, ha valódi helyzetre kerül a sor? Lehet létjogosultsága egy párkapcsolatban egy harmadik félnek? Automatikusan egy kapcsolat végét jelentené egy harmadik jelenléte? Netán csak egy éjszakás kalandként működhet?

Férfiak és nők különbözőképpen gondolkoznak a hármas szexről. Sőt, férfi és férfi, nő és nő között is megoszlanak a vélemények arról, van-e helye egy kapcsolatban, és ha igen, annak mikor jön el az ideje? A fantázia mindig csak fantázia marad, egy fétis, amit jó lenne megélni, de vajon magától értetődő egy ilyen felállás?

Azt gondolnánk, hogy a pasik egyöntetű válasza az, hogy igen és bármikor! Hibás következtetés. Felnőtt gondolkodású, érett férfiak mind egyet értenek abban, hogy ha és amennyiben hármas szexre kerül a sor, akkor az egy jól átgondolt, közös döntés legyen a párunkkal, amiben mindkét fél véleménye egyazon szerephez jut. Hebrencs fiatalként, amikor még menő az átmulatott éjszaka, lerészegedve, egy éjszakás kalandokba bonyolódva, vagány lehet az ilyen sztori, de egy idő után már nem a kérkedésen van a hangsúly, hanem a megtapasztaláson és annak szexuális, mélyebb értékű tartalmáról. Amikor az aktus után a párok egymáshoz bújva, szerelmesen tudják kibeszélni érzéseiket és gondolataikat. A harmadik félnek pedig már se híre, se hamva. Nők és férfiak egyaránt egyetértenek abban, hogy fontos megbeszélni ezeket a dolgokat, egyrészt ez árulkodik a kapcsolat mélységéről és komolyságáról, másrészt szól a másik megismeréséről is.

harmasszex (3)

Akarod-e látni?

A legkritikusabb kérdés! Akarod-e látni, ahogy a párod egy másik embert kényeztet, vagy akár őt kényezteti más azzal együtt, hogy természetesen te is jelen vagy a játékban? Nőként a szexualitás sokkal inkább érzelmi és szerelmi kérdés, míg köztudott, hogy a férfiaknál ez kevésbé számít. Tudod, ahogy szokták mondani, a legyet is röptében. Egy tapasztalt férfi erről így vall: “Kevésbé javaslom, hogy egy nő ilyenbe vágjon, aki nehezen választja el a szexualitást és az érzelmeket. Akinek sosem volt egy éjszakás kalandja, aki nem tudja, hogy milyen érzés másnaposan fogni a fejét, és arra gondolni, hogy miért kellett azzal a fickóval ágyba bújni… hiszen ha ezt megtapasztalta, akkor egy lépéssel közelebb van ahhoz, amit mi férfiak mindig érzünk: a szexnek nem kötelező előfeltétele a szerelem, vagy bármilyen szintű érzelem. Egy férfi képes anélkül is szexelni egy nővel, hogy utána akár egyszer is eszébe jusson. Így attól tartani, hogy bármilyen módon megbolygatja egy férfi lelkivilágát egy ilyen felállású hármas… a legnagyobb hiba. Sőt! Alapvetően minden ilyen helyzetben olyan mély bizalomról beszélünk két ember között, amit nagyjából úgy lehetne leírni, hogy annyira szereti a férfi a nőt, hogy még félre lépni is csak vele tud.”

De kár lenne azt gondolni, hogy bármelyik férfi, amelyik kapcsolatban van, képes lenne megtenni. Rájuk is igaz az, ami a nőkre, hogy szerelmes férfiként nem igazán akarják azt látni, ahogy szerelmük egy másik férfivel élvezik a szexet. Fantáziálni róla és meglépni az édes hármas valóságát két teljesen külön dolog! Ne vond kétségbe kapcsolatotok létjogosultságát, pusztán azért, mert a párod szóba hozza a témát! A kommunikáció mindennek a kulcsa! Ha mindketten kellően nyitottak vagytok, és le vannak tisztázva a szabályok, akkor akár egy élvezetes szexuális élményben is lehet részetek. Abban a pillanatban, hogy valamelyik fél ódzkodik a dologtól, érdemes visszavonulót fújni, mert semmit sem szabad erőltetni.

harmasszex

 Két férfi egy nő, vagy két nő egy férfi?

A nők többsége, akik nincsenek párkapcsolatban egyértelműen a két férfi egy nő felállásra szavaznak. A férfiak ugyanígy. Vagyis a két nő egy férfi megoldásra. Ebben érezhető némi önzőség, de lássuk be, joggal. Szép gondolat, de igaz lehet: “A férfiak féltékenyek. És igazságtalanok. És rettegnek a két férfi egy nő felállástól.” Ezek a kalandok főleg inkább kíváncsiságról és pusztán a szexuális étvágy kielégítéséről szólnak, sem mint valódi érzelmekről. Ha mégis párkapcsolatban kerülne sor a hármas szexre, akkor a következőket tartsd szem előtt:

  • legfontosabb a kommunikáció! Legyenek lefektetve a szabályok és határok! Illetve mindenki részéről egyértelműen kinyilvánítva a szándék.
  • érdemes olyan valakit bevonni harmadiknak, akihez sem érzelmi, sem ismeretségi szálak nem fűznek. Így elkerülhetőek a későbbi félreértések és kellemetlen szituációk.
  • az eltérő szexuális vágyak még egy harmonikus kapcsolatban is rombolóak lehetnek, fontos, hogy megoszd a másikkal, mi a jó neked.
  • nőként,ha felmerül a párodban ilyen kérdés, előbb tisztázd magadban: valóban te is akarod, vagy csak a párod iránt érzett feltétlen szeretet és önzetlenség sodor ilyen szituációba?
  • férfiként pedig jó, ha tudod, mik a határaid és mennyire vagy képes. Két nővel elbírni jót tehet az egódnak, de gyakorlatban igen is melós és kihívásokkal teli teljesítmény, ami ha nem megy, utólag rossz visszhangot szülhet.
Hozzászólások