Menő stadionban gatyáztak el minket

2019/11/16

Hatalmas felhajtás, minden celeb egy helyen, focis posztokkal teleszórt Instagram és Facebook feed, Gera búcsú meccse, Szalai Attila és Nagy Zsolt felavatása, Szalai Ádám gólja, Uruguay győzelme.

GettyImages-1182600236-620x332

Egy mondatba besűrítettük mindazt, amit nem láttál vagy nem láttál eleget az elmúlt napokban. A megnyitó előtti napokban az összes nagyobb magyar egyház vezetője megáldotta a stadiont, de még ez sem volt elég. 2:1-re kaptunk ki a Puskás Aréna avató meccsén.

Edinson Cavani és Brian Rodriguez gyorsan letoltak negyed óra és 21 perc után egy-egy gólt, aztán Szalai megelégelte és Varga Roland passzával szépített egyet. Ezzel ő szerezte az új aréna első gólját.

A meccset követően az M4 Sportnak Szalai Ádám azt nyilatkozta: „Óriási megtiszteltetés pályára lépni, nagyon szépen köszönöm a nézőknek a szurkolóknak a bíztatást.  Ha az ember otthon játszik a válogatottban, az mindig más érzés, így volt ma is, még, ha felkészülési mérkőzésről is beszélünk.  Bennünk van, hogy jövőre akár ebben a stadionban is pályára léphetünk az Eb-n. Örök emlék marad számomra, hogy ebben a stadionban én szereztem az első gólt. De nem ez számít, hanem a következő meccs, ahol mindenkinek emberfelettit kell nyújtania. Jól szolgálta a felkészülésünket ez a meccs, de óriási feladat vár ránk Cardiffban. Voltak hibák, sokkal bátrabban kell védekeznünk Cardiffban, főleg előrefelé. Ha ehhez hozzárakja a 3-4 kreatív játékosunk az extrát, akkor ki-ki mérkőzést játszhatunk a walesi csapattal”

20191115az-uj-puskas-arena-nyitomerkozese43

Dzsudzsák Balázs úgy véli, hogy az összecsapás után most le kell majd ülnie a csapatnak, szépen kielemezni a mérkőzést „Fantasztikus érzés volt pályára lépni ebben a stadionban. Köszönjük szépen annak a 65 ezer embernek, akik kijöttek a meccsre. 0-2-nél buzdítottak minket a legjobban, ami után szereztünk egy szép gólt. A szabadrúgást nagyon sajnálom, hogy nem úgy sikerült, ahogy elterveztem, de a gólpassz valamennyire gyógyírt jelent. Azt le kell szögezni: Ez egy teljesen más meccs volt, mint ami a Wales elleni lesz, de a csapattal le fogunk ülni megbeszélni a mai mérkőzés tapasztalatait. A keddi meccsen történelmet írhatunk, fél év múlva ugyanebben a stadionban léphetünk pályára a saját szurkolóink előtt, ezt kell szem előtt tartani mindenkinek. Minden meccsen, bármilyen ellenfél ellen megvannak a helyzeteink és ez az ami erőt adhat a sorsdöntő Eb-selejtező előtt” – nyilatkozta a csapatkapitány.

Ha a válogatottunk nem is, de Marco Rossi szövetségi kapitány szépen tud védeni, ezért a vereséget azzal magyarázta, hogy túlságosan óvatos volt a csapat. “A mérkőzést úgy kezdtük, ahogy a horvátok ellen, kicsit féltünk az ellenféltől. Wales ellen ezt nem tehetjük meg. Mindenkire lehet számítani a keddi meccsen, Nagy és Szalai Attila is jól szállt be a meccsbe. Kalmár sérüléséről még nem tudott mit mondani. A felkészülésről elmondta, a walesi meccsre készülnek már vasárnap óta, pontosan tudják, hogy kik lehetnek veszélyesek a számukra” – nyilatkozta az M4 Sportnak.

Szerintünk óvatósnak akkor kell lenni, ha egy tálca tojással és egy nagy bevásárló táskával a válladon sétálsz télen a jégen. Még ha a nyomásra fogta volna, az izgatottságra vagy egy óriási nemzetközi bundára, akkor elhisszük, de hogy a magyar válogatott óvatos volt, az elég gyenge magyarázata a vereségnek.

Mindenesetre kitartóan szurkolunk tovább válogatottunknak, hátha segít nekik kicsit bátrabban játszani…

Hozzászólások