Menő vidéki termálfürdők

Szaunák, melegvizes medencék, fürdőkomplexumok

2014/07/03

A CNN szerint nyolc olyan termálfürdőt gyűjtöttek össze, amelyek érdekesek lehetnek külföldi szemmel is. 

Nézzük, milyen a vidéki termálfürdő felhozatal krémje a híroldal szerint.

Miskolctapolca: a hangulatos Barlangfürdőt 1959-ben adták át, de maga a termálforrás már sokkal régebb óta ismert.

miskolctapolca
Fotó: Magyar Turizmus Zrt.

Szeged – Anna Fürdő: a csongrádi megyeszékhely két termálfürdővel is képviselteti magát az összeállításban. Az Anna Fürdő épülete 1896-ban, neoreneszánsz stílusban épült. Szeged kapcsán a CNN azt is kiemeli előnyként, hogy egyaránt közel van a szerb és a román határ.

anna-furdo-15583
Fotó: Magyar Turizmus Zrt.

Szeged – Napfény fürdő: Amíg az Anna fürdő a patinát képviseli, addig a 2010 óta működő Napfényfürdő – Aquapolis a modern élményfürdők világát. Itt van Európa leghosszabb, egész évben üzemelő csúszdája.

aquapolis
Fotó: Magyar Turizmus Zrt.

Bükfürdő: Bükfürdőt nemrég magasztaltuk. Az amerikai híroldal a rengeteg medencén és a hatalmas szaunán álmélkodik. Mi ehhez még hozzátennénk a kiváló gyógyvizet, a jó megközelíthetőséget, a helyi programokat és a kirándulási lehetőségeket.

bukfurdo
Fotó: Magyar Turizmus Zrt.

Eger: az Arnaut pasa által építtetett fürdő a mai napig őrzi az egyedi, keleties hangulatát. A törökfürdőben található víz gyógyhatása a benne lévő radonnak köszönhető, amely gyulladáscsökkentő hatásáról ismert.

Egerszalók: a termálvíz által kialakított sódombot emelik ki, mint fő attrakciót. Ez hasonló ahhoz, mint ami a törökországi Pamukkaléban is található.

egerszalokcnn

Hajdúszoboszló: Európa legnagyobb fürdőkomplexuma. A család minden tagja talál magának szórakozási/gyógyulási lehetőséget.

hajduszoboszlocnn
Fotó: Magyar Turizmus Zrt.

Hévíz: a tó kénes vize háromnaponta teljesen kicserélődik és nincs nagyobb móka, mint a tavirózsák által szegélyezett tóban, a szabad ég alatt úszkálni.

Fotók: Magyar Turizmus Zrt.
Fotó: Magyar Turizmus Zrt.
Hozzászólások