Mentőöv – Hasznos karácsonyi ajándékok az utolsó pillanatban

3 könnyen elkészíthető meglepetés

2015/12/24

Kifutottunk az időből, s alig pár óránk maradt az ajándékozásra, de nem szeretnénk nagyon lebőgni? Ilyenkor a leggyorsabban saját készítésű tárgyakkal kedveskedhetünk szeretteinknek. Jöjjön most 3 tuti biztos, gyorsan megvalósítható ajándék.

1. Kicsit több időt, és ráfordított energiát igényel de kevés eszközzel megvalósíthatók, a különböző csomózott karkötők. Átlagban 10-12 db 1 m-es fonál elég hozzájuk, a többi hozzávaló egy biztosítótű s egy olló. Több különböző egyszerű mintából lehet választani, a legfontosabb, hogy megfelelő színvilágú fonalakat szerezzünk. Az internetnek hála a különböző variációjú mintákat, könnyen megtalálhatjuk. Ha egyszerűbb feladatot akarunk magunknak akkor a csíkos csomózott karkötő ajánlott, de ha abszolút karácsonyra akarunk időzíteni, a bonyolultabb, fenyőfamintás karkötőre is találunk tanácsot.

karkötő

2. A saját készítésű képeslap mindig menő lehet. Csak keresnünk kell egy szép, tartós állású de könnyen megdolgozható papírt, általában az A6-os hajtott méretben érdemes gondolkodni. Ha ez megvan, onnantól kezdve a határ a csillagos ég. Közös emlékeket ábrázoló fotótól kezdve, a saját készítésű rajzon át a hímzésig, minden jöhet. Amit a papír elbír és a másikunknak örömmel teli csillogást csalhat a szemébe bátran használható. A legjobb, hogy ezt szabhatjuk a legszemélyesebbre is, hiszen saját kezünk munkájával, kézírásunkkal ellátva, önálló gondolatokat lejegyezve fejezzük ki szeretetünket.

képeslap

3. Falinaptár. Manapság mindenkiről ezer meg ezer fénykép készül egy év során, és könnyen találhatunk közöttük olyat, ami bármelyik újság címlapján megállhatja a helyét. Ha valakinek igazán személyes ajándékot akarunk, akkor nincs is menőbb annál, ha közös emlékeink nyomaiból egy egész évre szóló naptárat összeállítunk. A legjobb ha az előző esztendőt visszapörgetve, a megfelelő hónapok megfelelő fotóival dekoráljuk ki a különböző hónapokat. Ezeket szintén el lehet készíteni kézileg, előhívott fotókkal, de manapság már egyszerű képszerkesztő programokkal is pillanatok alatt összerakhatjuk, csak fotó minőségű papírra és nyomtatóra lesz szükség.

naptár

Hozzászólások