A méregtelenítés fontossága

Évente legalább kétszer méregteleníts!

2014/07/16

méregtelenítésSzervezetünkbe manapság extra mennyiségű méreganyag kerül. Ez történhet szennyezett levegő által, a számos egészségtelen (cukros, fehér lisztes), zsíros, valamint sok E-t tartalmazó gyorséttermi és félkész ételek fogyasztása miatt, illetve a rohanó életmódnak köszönhetően. Ezért fontos a szervezetünk számára a méregtelenítés.

A sok méreganyag nem csak az egészségünkre, testünkre (túlsúly, pattanásos bőr, cellulitis) van negatív hatással, de lelkileg is hat ránk, mert kedvetlenek, fáradékonyak,  esetleges – a túlsúly miatt – depressziósak lehetünk.

A májunk az a szervünk, amelyik nap mint nap „szembeszáll és harcol” a méreganyagok ellen.

Ahhoz, hogy a méregtelenítés sikeres legyen, megfelelő mennyiségű vizet kell inni,  illetve vitaminokban, ásványi anyagokban és rostokban gazdag ételeket szabad csak fogyasztani.

Tudom nehéz elkezdeni, de nagyon megéri, hiszen csodát tehetsz testeddel és lelkeddel egyaránt.

Egy-két napról van szó. Mivel erős és céltudatos vagy, illetve szeretnél egészséges és szép lenni, végig tudod csinálni.

Ajánlott mennyiség, ha méregtelenítésről van szó:  évi kettő alkalom, azonban  ha most vágsz bele egy diétába/fogyókúrába, érdemes méregtelenítéssel kezdeni, hiszen akkor sokkal hatékonyabbá tudod tenni a fogyást.

Ahhoz, hogy természetes úton meg tudjuk szabadítani májunkat, szervezetünket a méreganyagoktól, azon a bizonyos 1-2 napon, el kell hagyni,a cukros ételeket és italokat, a fehér lisztből készült ételeket, állati zsírokat, tejtermékeket (kivéve a kefirt), alkoholt, koffeint, kész- vagy félkész ételeket, gyors kajákat. Helyettük  íme 5+1 étel és ital tipp, ami segít a méregtelenítésben:

Ezekből fogyassz minél többet

  1. Grapefruit
  2. Fokhagyma
  3. Búzafű
  4. Zöld tea
  5. Káposzta
  6. Gyömbér

Elsősorban a leghatékonyabb zöldségeket, gyümölcsöket emeltük ki, de általában a legtöbbjük méregtelenítő hatással bír, ezért „ezeken” a napokon érdemes minél többet fogyasztani belőlük. Elsősorban párolva, levesként, illetve lé formájában.

Fokozott hatást érünk el, ha a méregtelenítést megelőző napon csinálunk egy béltisztítást (keserűsó), valamint kiegészítjük a megfelelő étel-, ital fogyasztást  a szaunázással.

Hozzászólások