Méregtelenítés kicsit másképp

Eszköz: keserűsó

2014/09/05

Korábbi cikkeinkben olvashattatok már a méregtelenítés fontosságárólA testnek egy évben legalább kétszer szüksége van méregtelenítésre, a lerakódott salakanyagok kiürítésére, hogy szebb és egészséges legyen. Az egyik legideálisabb időszak erre az ősz. Most bemutatunk egy inkább drasztikus, de egyben olcsó módszert.

Szonja5
Petruska Szonja, az RC News diéta és fitnesz szakértõje

Egyél keserűsót! Miért? Hogyan?

Ezt a kúrát érdemes hétvégére vagy egy szabadnapra időzíteni, mikor otthonra tervezed az egész napod.

Miért?

A keserűsó hashajtó hatású, ezért több mint valószínű, hogy gyakran fogod meglátogatni az illemhelyet, továbbá a méreganyagok távozása miatt enyhe rosszullét, fejfájás, hányinger és fáradtság is várható. Pozitívuma a módszernek, hogy egy napot kell csak kibírni.

A keserűsó leginkább a bélrendszerben lerakódott salakanyagoktól szabadít meg, persze ehhez szükséges a sok folyadékbevitel is. A folyadékfogyasztásnak körülbelül 2-3 liternek kell lennie.

Két féle alkalmazási módszer

Első módszer

Éhgyomorra reggel, körülbelül egy liter langyos vízbe két kiskanálnyi keserűsót kell feloldani, és megiszogatni. Egy-másfél óra múlva, már érezni is fogod a hatását.

Második módszer

Délig könnyen emészthető ételeket szabad fogyasztani, utána viszont tilos enni és inni egyaránt. 8 dl – 1 l vízben, 10 dkg keserűsót kell feloldani, majd először kettő órakor, aztán két óránként, azaz négy, hat és nyolckor kell meginni 2-2,5 decilitert belőle.

Végül 10 óra magasságában egy gyümölcsös-olajos turmixot igyál meg (ananász+olívaolaj vagy grapefruit+olívaolaj). Mivel a salakanyagok mellett sajnos a vitaminok is távoznak ilyenkor, így érdemes egy multivitamin tablettát bevenni.

keserűsó1

 A keserűsót könnyen beszerezheted gyógyszertárakban!

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások