Merénylet! Károly és Vilmos életét akarta a férfi

Vörös haj és fehérbőr – ez volt az indíték

2015/05/13

Harry herceg trónra kerülése érdekében apjával és testvérével is végzett volna a 37 éves fanatikus. A merénylet pontos részleteire is fény derült, ám a férfi egyelőre tagadja szándékait.

Az MTI értesülései szerint tegnap állt bíróság elé Mark Colborne, aki terrorcselekményre készült Nagy-Britanniában. A szélsőjobboldali fanatikus vörös haja és fehér bőre miatt úgy érezte, ő csak egy kirekesztett tagja a társadalomnak, amit azzal próbált volna meg orvosolni, hogy a szintén vörös hajú Harry herceget segít trónra juttatni. Természetesen ezt csak úgy érhette volna el – amihez saját bevallása szerint saját életét is feláldozná – , ha eltávolítja az útból Károlyt és Vilmost.

harry

„Ezért az egyetlen lövésért feláldoznám életemet. Megölni Károlyt és Vilmost, hogy Harry lehessen a király. Megölni a zsarnokokat” – jelentette ki Colborne, aki ahhoz a norvég szélsőségeshez hasonlította magát, akinek nevéhez egy emlékezetes norvég merényletsorozat köthető – Anders Breivik 77 embert gyilkolt meg négy évvel ezelőtt.

Az ifjabb trónörökös „pártfogoltja” nemcsak feljegyzéseket készített tervéről, de már robbanóanyagot is keresett a világhálón, hogy véghezvigye a terrortámadást. Szerencsére féltestvére megtalálta az egyértelmű bizonyítékokat, ezért értesítette a rendőrséget, akik azonnal letartóztatták az azóta is mindent tagadó Mark Colborne-t.

Olvass még Vilmos és Harry hercegről!

Hozzászólások