Merevedési zavar? Van megoldás!

Ne törődj bele, tegyél ellene!

2014/12/04

Bár nem igazán mernek és szoktak beszélni róla, a férfiakat is sok probléma aggaszthatja ágybeli teljesítményüknél. Ilyen többek között a merevedési probléma.

Általában titkolják vagy tagadják, esetleg egy rosszul sikerült szeretkezés után mentegetőznek, hogy velük ilyen még nem fordult elő, statisztika bizonyítja, hogy hazánkban hozzávetőlegesen félmillió férfi küzd merevedési gondokkal.
Ennek a problémának több kiváltó oka is lehet, de fontos, hogy a nők bármennyire is úgy sejthetik – általában – nem azért történik, mert a párjuk nem kívánja őket.

A nőnek is türelmesnek kell lennie

Ez azért is olyan lényeges, mert ha a nő azt hiszi, vagy úgy érzi, hogy miatta nincs erekció, megsértődik, veszekszik, féltékenykedik, a férfi még inkább meghátrál és visszabújik a csigaházba. Eleve frusztrálja magát az érzés miatt, hogy nem tudta kielégíteni partnerét, még meg is vádolják és nem tudja igazán megvédeni magát.

What did I just say?

Tehát, ha merevedési zavar történik szex közben, nagyon figyeljünk oda, hogy mit mond a férfi, mivel magyarázza, és ha úgy érezzük, hogy valóban szeret és kívánt is, akkor fogadjuk el, hiszen igazat mond.
Ne hozzuk még nagyobb zavarba és ne kényszerítsük felesleges magyarázkodásba, amelytől még lejjebb csúszik az önbizalma.

Miért alakulhat ki és mi a megoldás?

Stressz miatt: sok munka, munkahelyi zűrök, közlekedési dugó, pénzhiány (pszichológust és nyugalmat igényel)
Fiziológiai okok miatt (orvoshoz kell fordulni)

Sokkal több pihenés, nyugalom, kevesebb munka, wellness, otthoni kiegyensúlyozott élet, egészséges táplálkozás (sok zöldség, kevesebb zsírosabb étel), több mozgás (hetente legalább háromszor).

merevedesi zavar spontan szex 1

 

Hozzászólások