Mese a nyusziról, akit zord külseje miatt bántanak

Az óriás nyúl kálváriája minden lurkót beszippant

2016/03/28

A Big Buck Bunny egy rendkívül népszerű animációs rövidfilm, amit imádnak a gyerekek. A Pixar munkáit idéző mese, közönségnyertes és gyerekfilmes szekciókban is tarolt a filmfesztiválokon. Sikere mind a mai napig töretlen, ami annak is köszönhető, hogy szabadon le lehet tölteni és terjeszteni.

A történet szerint egy hatalmasra nőtt, de kedves nyúl napját követhetjük végig. Buck egy lomha, együgyű állat, aki imádja a természetet, de legfőképpen a pillangókat. Miközben vidáman szaladgál a réten, felfigyel rá három gonosz rágcsáló, akiknek a kedvenc időtöltésük az erdei lények háborgatása. Gúnyolódnak rajta, megdobálják, majd vezérük, az elvetemült mókus elpusztítja szeretett lepkéjét. A rémes tettel viszont sikerül felbőszíteni és kénytelen félretenni jámbor természetét. Elindul a bosszúhadjárat, ami nem kevés akciót és fordulatot eredményez.

Nyúl plakát

Az alkotók ötletesen dolgozták fel az egyik leggyakoribb gyermekek közötti  bántalmazási formát, amit angol szóval bullyingnak neveznek. Olyan ismétlődő viselkedést jelent, amellyel egy csoport, vagy személy egy másik illető feletti hatalmát igyekszik kialakítani erőszakoskodással, zaklatással, gúnyolódással stb. Tehát a rövidfilm konfliktushelyzetével minden gyermek tökéletesen tud azonosulni, hiszen egész biztos, hogy látott, vagy tapasztalt már ilyet. A legtöbb gyerekeknek szóló animációs film előszeretettel épít erre a jelenségre. A megvalósítás egyszerű, mégis látványos, eseménydús és humorban gazdag. Nem csoda, hogy rajonganak érte. Jó szórakozást!

Hozzászólások