Mesékben a kábítószer

Kultikus rajzfilmek burkolt drogábrázolása

2016/10/25

Eddig is tudtuk, hogy a mesékben sok a felnőtt tartalom és burkolt utalás. Most azonban utána jártunk a rajzfilmfigurák kábítószerrel való kapcsolatának!

A gyerekmesékben elrejtett felnőtteknek szóló, burkolt jelenetek szinte kötelezőek, hogy a szülőknek se kelljen unottan maguk elé meredni, amíg tart a film. A rengeteg szexuális utalásról már millió összeállítás készült. De vajon tudtátok-e, hogy a klasszikus mesékben olyan pillanatok is vannak, ahol nemhogy alkoholt, de egyenesen kábítószert fogyasztanak a figurák?

Bizony-bizony, még Tapsi Hapsival is megesett, hogy becuccozott a TV-ben. Igaz, ő utána nem a helyi dizsibe ment minimalra düdörögni, mint egy igazi alfahím, de hát az ő idejében valószínűleg se dizsi nem volt, se minimal. Volt viszont vadász, aki böszme nagy baltával kergette, de Tapsi helyett csak az éteres üveget tudta összetörni. Ez értelemszerűen mókás kis pillanatokhoz vezetett, melyek végén Tapsi is, vadász is mély álomba merült.

Ha igazán őszinték akarunk lenni, akkor bevalljuk, hogy az egész cikket ez a videó ihlette. A legvagányabb nyúlról mondjuk pontosan tudtuk, hogy nem egyszer került rizikós helyzetbe, és hogy napjainkban biztos, hogy a létező összes hatóság letiltaná a műsort. Érdekes, a közelmúlt gyermekei nem voltak komplett idióták annyira befolyásolhatóak, mint mostanság, és simán lemehettek ilyen műsorok. 

Persze azért a legtöbb esetben a drogos utalások tényleg csak utalások voltak, egyetlen joint sem kapott premierplán jelenetet. Sőt, néha egészen másnak tüntették fel őket. Pinokkió például csak szivarozott. Az már más kérdés, hogy egyetlen szivartól sem lehet úgy bekábulni, mint szeretett fafiúnknak sikerült gyerekkorunkban. Na meg a feje is totál véletlenül lett zöld, ugye? 

Azt a bizonyos pálmát pedig, ami a legszétnarkózottabb mesének jár, egyértelműen az Alíz Csodaországban viszi. Alízka a világon mindent szar szemét kábszit kipróbál a filmben, az ópiumtól kezdve egészen a kokainig. Persze ez sem került egyértelműen a vászonra, de figyelmes nézők bizony könnyen kiszúrhatják, hogyan tolja orrba-szájba az Ozora kétéves fogyasztását.

Cover: Pinterest

Hozzászólások