Mesés képek – így ünnepel a nagyvilág!

Ünnepi díszbe öltöztek a nagyvárosok is!

2014/12/23

A karácsony minden évben a legpompásabb, legszikrázóbb ünnepek közé tartozik, melyet a világ számos pontján megünnepelnek. Ilyenkor a metropoliszok még fényesebben ragyognak, mint az év többi napján.

New York az a város, amelyik sosem alszik – és hol máshol lehetne csillogóbb az ünnep, mint az amerikai nagyvárosban. A külvárosban szinte minden család kicicomázza a házát, a belvárosban pedig a felhőkarcolók és a fák kapnak díszkivilágítást, így az egész város úgy ragyog, akár egy ékszerdoboz.

Franciaország legromantikusabb városában, Párizsban az ünnep szinte elképzelhetetlen a díszkivilágítás nélkül: nem csak a házakat és az áruházakat koronázzák meg a csillogó égősorokkal, de a az utcai fasorokról is arany füzérek lógnak. Összesen több, mint 400 ezer kis lámpa fokozza az ünnepi hangulatot.

Karácsony idején Londonban is kigyulladnak a fények: a fővárosban az a angoloktól megszokott elegáns visszafogottsággal várják a szeretet ünnepét. Ezzel szemben Spanyolországban a karácsony az ünneplésről. az örömről és a táncról szól, így Barcelonában az utcának is igazi színpompás ruhába öltöztetik az ünnep közeledtével.

A felsorolásból nem hiányozhat csodálatos fővárosunk, Budapest sem – hiszen nem csak mi, magyarok tartjuk a világ egyik legszebb városának, hanem az idelátogató turisták is elámulnak a karácsonyi fényekbe öltözött belváros láttán.

Nézd meg a legszebb karácsonyi fényekről készült összeállításunkat!

Hozzászólások