Messi ultimátuma a Barcelonának: vagy ő, vagy az edző

Mit tennének a katalánok nélküle?

2015/01/08

A Barcelona csapata nemcsak azért van mélyponton, mert a FIFA büntetése értelmében 2016-ig nem igazolhat játékost, de legnagyobb sztárja, a négyszeres aranylabdás Lionel Messi talán még sosem volt ilyen közel ahhoz, hogy elhagyja a katalán klubot.

Lionel Messi korábban sokszor nyilatkozta azt, hogy pályafutását a Barcelona csapatában szeretné befejezni, ahol több mint tíz éve játszik. A helyzet azonban tavaly nyár óta gyökeresen megváltozott. Új edző érkezett, a katalánok egykori játékosa, a 44 éves Luis Enrique, aki májusi kinevése óta a hírek szerint nagyon összebalhézott az argentin támadóval.

Olyannyira, hogy sokan már kibékíthetetlennek tartják a két felet, még akkor is, ha a csapat többi sztárja – Xavi, Andrés Iniesta, Sergio Busquets – mindent megtesz a konfliktus elsimításáért. A trénernél az ütötte ki a biztosítékot, hogy Messi szerinte hazudott neki a gyomorfájásáról, amikor a hétfői edzést lemondta, és a később jótékonysági kórházlátogatáson sem jelent meg.

lionel_messi_belso

Egyes pletykák szerint egy korábbi edzésen annyira összevesztek, hogy az előjogokra igényt tartó Messi jóval a vége előtt lejött a pályáról, és csak annyit vetett oda a keménykezű Luis Enriquének: “Majd az öltözőben találkozunk!” A tréner ki is hagyta őt a Real Sociedad elleni kezdőcsapatból, ami a viszony végleges elmérgesedését – és a köszönőviszony megszűnését – eredményezte.

A szurkolók szerint a 27 éves játékos amúgy is fásultan és szürkén játszik az utóbbi időben, és a pletykák szerint kész elhagyni a Barcelonát, ha Luis Enrique nem távozik. Ezt csak erősíti, hogy az ominózus összeveszés után Messi feliratkozott az angol Chelsea és két játékosa, Thibaut Courtois és Filipe Luis Instagram-oldalának követői közé.

A londoni klub valóban szívesen kifizetné érte az elképesztő, 250 millió eurós kivásárlási árat, amit nem sokan tudnának megtenni, de Roman Abramovics klubtulajdonos pénztárca szinte feneketlen, és telefonon ugyancsak mindent elkövet az üzlet érdekében az egykori barcelonai csapattárs, Cesc Fabregas.

Lionel Messi 2004 óta eddig 448 mérkőzést játszott a Barca felnőttcsapatában, 377 gólt rúgott, 137 gólpasszt adott, és 21 trófeát nyert a csapattal. Jelenleg második helyen állnak a spanyol bajnokságban az egy meccsel kevesebbet játszó Real Madrid mögött, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében pedig a Manchester City csapatával párbajoznak február 24-én és március 18-án.

Hozzászólások