Mexikói chilis bab

A legnépszerűbb egytálétel

2016/08/18

A chilis bab a világ egyik legnépszerűbb étele. Ennek köszönhetően millió verziója van, magyaros, olaszos, amerikai, a lista végtelen. Ez viszont az eredeti!

Mikor fiatalabb korunkban összeültünk a haverokkal szinte mindig chilis bab volt a menü. Ennek két oka volt: annyira egyszerű elkészíteni, hogy a tizenéves fiúknak sem okozott kihívást, és a tinédzserek nem éppen nagy költségvetésébe is simán belefért. Az, hogy finom is, már mellékes volt, hiszen egy tisztességes fiúgyerek bármit megeszik – főleg egy buli vége felé… 

chilis_bab2

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertés hús
  • bors
  • mexikói fűszerkeverék/mexikói chilis bab alap
  • házi ketchup
  • konzerv bab
  • konzerv kukorica
  • 1-2 fej vöröshagyma
  • kb. 2 dl víz
  • olaj

Elkészítés:

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megdinszteljük és hozzáadjuk a darált húst.
  2. Sózzuk, borsozzuk és fehéredésig pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a mexikói fűszerkeveréket (vagy alapot) és felöntjük kb. 2 dl vízzel.
  3. Alaposan kiforraljuk, majd amikor a hús már teljesen puha, ketchuppal jól elkeverjük és hozzáadjuk a bab és a kukoricakonzervet.
  4. Összeforraljuk, majd friss kenyérrel és reszelt sajttal a tetején kínáljuk.

Jó  étvágyat!

Hozzászólások