Mexikói csirkés taco

Vacsira egy kis mexikói konyha?

2018/01/08

A taconak rengeteg változata van, azonban az igazi a mexikói, amit most megmutatunk nektek. Nagyon egyszerű a recept, és gyorsan el is készül.

Hozzávalók:

  • 400 g  csirkemell filé
  • 8 db tortilla lap 
  • 30 g fajita fűszerkeverék (taco)
  • 4 ek olívaolaj
  • 150 g konzerv csemegekukorica
  • 150 g vörösbab (vagy fekete bab)
  • 175 ml tejföl
  • 150 g félkemény sajt
  • 0.5 közepes fej jégsaláta
  • 4 ek tabasco szósz

Elkészítés: 

1. A csirkemellet apró kockákra vágjuk, egy tálban összekeverjük a fűszerkeverékkel és az olívaolajjal, félretesszük majd 10 percig állni hagyjuk.

2. Közben lereszeljük a sajtot (finom lyukú reszelőn) és a megmosott jégsaláta leveleket apró darabokra tépkedjük. A sütőt előmelegítjük 125 ºC-ra, s majd míg a húst pirítjuk, a tortillákat a sütőben átmelegítjük.

3. Egy nagy serpenyőt szárazon felhevítünk, beleöntjük a fűszeres-olajos csirkemell-kockákat és néhány perc alatt megpirítjuk, a végén pedig hozzáadjuk a kukoricát és a babot is.

4. A tortilla lapokat megtöltjük a pirított csirkehússal. Tejföllel, Tabasco szósszal, reszelt sajttal, guacamole-val és salátával kínáljuk (ki-ki saját magának ízlés szerint adagolja az utóbbiakat).

forrás

Hozzászólások