Mézes-mustáros csirke RC módra

Gyors, könnyű és finom!

2016/06/17

A mézes-mustáros csirke sokak kedvence, és ez persze nem is véletlen, sőt kifejezetten érthető. Most mutatjuk, hogy mi hogy szoktuk elkészíteni!

A mézes-mustáros csirke egyik legnagyobb előnye, hogy seperc alatt elkészíthető, hiszen miután a pácunkat összekevertük, és jó alaposan megforgattuk benne a hússzeleteket, már csak meg kell sütnünk. Az arányokra azonban célszerű figyelni, mert az sem jó, ha túl mézes, de az sem, ha túl mustáros.

mezes_mustaros_csirke02

Hozzávalók:

  • 1/3 üveg dijoni mustár
  • 1/4 bögre méz
  • 2 ek majonéz
  • 1 tk steak szósz
  • 4 bőr nélküli, kicsontozott csirkemell

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőmérsékletre.
  2. Amíg a grill melegszik, egy sekély tálban keverjük össze a mustárt, mézet, majonézt és steak szószt. Tegyük félre egy kisebb részét, hogy később még rácsorgathassuk a húsra, a maradékban pedig jó alaposan forgassuk meg a csirkemelleket.
  3. Enyhén olajozzuk be a grillrácsot. Süssük a szeleteket kb. 15-20 percig, és néha forgassuk meg őket. Az utolsó tíz percben egyenletesen osszuk el köztük a maradék szószt, és csorgassuk rá a tetejére. Figyeljünk oda a húsra, nehogy megégjen!

Jó étvágyat!

Hozzászólások