Mézes-mustáros makarónisaláta

Ha valami könnyed, mégis finom élvezetre vágysz

2016/07/28

Unod a húsokat és a többi nehezebb ételt? Akkor figyelj, mert ez a makarónisaláta lehet a megoldás a problémádra! Finom, olcsó, könnyű. Nos?

Időnként mindenkinél betelik a puttony a már megszokott kajákkal, és valami olyasmihez lesz kedve, amit ritkábban eszik, nem kell vele sokat vacakolni és nem is kerül sokba. Ilyen esetekben ez a mézes-mustáros makarónisaláta a legjobb barátunk lehet. Mutatjuk is a receptet, mert tudjuk, mennyire vágytok rá!

Hozzávalók:

  • 1 csomag makaróni
  • 6 keményre főzött tojás, kockára vágva
  • 1/2 csésze kockára vágott hagyma
  • 1/2 csésze kockára vágott zeller
  • 1/2 csésze kockára vágott paprika
  • 2 csésze majonéz
  • 1 csésze tej
  • 1/2 csésze csemegeuborka lé
  • 1/3 csésze előkészített mézes mustár
  • 1/2 tk tengeri só
  • 1/4 tk őrölt fekete bors

Elkészítése:

  1. Egy nagy fazékban forraljunk egy adag enyhén sós vizet. Főzzük meg a makarónit időnként megkeverve. Csöpögtessük és öblítsük le a hideg vízzel, amíg le nem hűl. Ezután tegyük át a makarónit egy nagy salátástálba.
  2. Adjuk a tésztához a főtt tojást, hagymát, zellert és a paprikát. Habverővel keverjük össze a majonézt, tejet, uborkalevet és a mézes mustárt egy tálban, majd öntsük le vele a salátát. Keverjük össze alaposan, végül fűszerezzük tengeri sóval és őrölt fekete borssal.

Jó étvágyat!

Hozzászólások