Mézes-mustáros tarja friss kevert salátával

Egészséges, finom, laktató ebéd

2016/10/07

Ha egy mézes-mustáros húsra gondolunk általában a csirkemell jut eszünkbe. Azonban ez a pác tarjával is nagyon finom tud lenni. 

Az egészséges életmódot szem előtt tartóknak is kijár a finom étel. Itt most nem a natúr csirkemell és rizs kombinációról vagy a 900 kalóriás étrendről lesz szó. A következő hús receptje, amit megosztok veletek finom, egészséges és laktató. Így aki fogyni szeretne, ne feltétlen ezt alkalmazza. Viszont aki csak egy kicsit “odafigyelne” az étkezésére, nyugodtan próbálja ki. A recept tárgya pedig a mézes-mustáros tarta friss kevert salátával. 

Hozzávalók a húshoz: 

  • 6 szelet tarja (1,5 cm vastag)
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • ízlés szerint só

Hozzávalók a salátához:

  • 1 fej saláta
  • 1 uborka
  • 3 piros retek
  • 2 db főttojás
  • 1 paradicsom
  • 2 zöldpaprika
  • olajbogyó
  • poréhagyma
  • 1 répa reszelve

Elkészítés: 

1. A pác hozzávalóit összekeverjük. A hússzeleteket nem klopfoljuk, enyhén sózzuk, majd borsozzuk. Mindegyik hússzeletet a páccal bekenjük, egymásra helyezzük és egy éjszakára a hűtőben tároljuk. Másnap egy tepsit étolajjal kikenünk és beletesszük a húst.

2. A tálban maradt páclét is ráöntjük, majd alufóliával befedjük. Ezután mehet a 220 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 1 óra 15 percig sütjük, közben néha kivesszük és meglocsoljuk a levével és megfordítjuk. Amikor elkészült, levesszük az alufóliát és még 10 percig sütjük.

3. A saláta hozzávalóit csak összevagdossuk, összekeverjük és ha nem akarjuk, hogy túl száraz legyen készíthetünk hozzá joghurtos öntetet is.

Jó étvágyat!

 

Hozzászólások