Mézes-pekándiós sertésszelet

Mézes sertésszelet pekándióval megbolondítva

2017/06/28

Egy különleges sertésszelet soem lehet rossz választás. Ennek a receptnek a különlegessége a pekándió, mely tökéletes harmóniában van a mézzel és a hússal! 

Hozzávalók: 

  • 1/2 kg csontozott sertéskaraj
  • 1/2 csésze liszt
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 ek vaj
  • 1/4 csésze méz
  • 1/4 csésze pörkölt pekándió

Elkészítés: 

1. Keverjük össze a lisztet, a sót és a borsot egy tálban. Ebben forgassuk meg a sertésszeleteket. 

2. Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat, majd süssük meg benne a húst. Tegyük tányérra, de vigyázzunk, hogy meleg maradjon a hús. 

3. Keverjük össze a pekándiót és a mézet jó alaposan, majd locsoljuk meg vele a húst, míg meleg. Ez azért fontos, mert így tudja jól átvenni az ízét. 

Jó étvágyat! 

(via

Hozzászólások