Egy különleges sertésszelet soem lehet rossz választás. Ennek a receptnek a különlegessége a pekándió, mely tökéletes harmóniában van a mézzel és a hússal!
Hozzávalók:
- 1/2 kg csontozott sertéskaraj
- 1/2 csésze liszt
- só, bors ízlés szerint
- 2 ek vaj
- 1/4 csésze méz
- 1/4 csésze pörkölt pekándió
Elkészítés:
1. Keverjük össze a lisztet, a sót és a borsot egy tálban. Ebben forgassuk meg a sertésszeleteket.
2. Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat, majd süssük meg benne a húst. Tegyük tányérra, de vigyázzunk, hogy meleg maradjon a hús.
3. Keverjük össze a pekándiót és a mézet jó alaposan, majd locsoljuk meg vele a húst, míg meleg. Ez azért fontos, mert így tudja jól átvenni az ízét.
Jó étvágyat!
(via)