Mi a boldog és a hosszú párkapcsolat titka?

10 tipp nőktől és férfiaktól a harmonikus kapcsolatra

2014/08/21

Mindig is fontos kérdés volt az emberek életében, hogy vajon mi szükséges ahhoz, hogy hosszú ideg tartson egy párkapcsolat. Lássuk mit igényel a férfi, és mit a nő?

Megfelelő kommunikáció: Az egyik legfontosabb, ami a kiegyensúlyozott párkapcsolat egyik alapja az a kommunikáció. Mindig mindent meg kell beszélni, mert ha a problémák, nem tetszések nincsenek megbeszélve, akkor megoldás sem lesz a sérelemre és ez később még nagyobb problémát szül.

happycouple

Jó szex: A jó szex, bilincs. Elengedhetetlen alapfeltétele egy harmonikus párkapcsolatnak. Szokták mondani, hogy egy jó szexszel, össze lehet láncolni két felet, ez bizony így igaz.

Őszinteség: Eléggé közhelyesen hangzik, de őszinteség valóban az egyik titka a hosszú kiegyensúlyozott párkapcsolatnak, hiszen sok esetleges felmerülendő problémát, gyanakvást alapjaiban megsemmisít.

Család, barátok támogatása: Igen, ez is egy nagyon fontos tényező, hogy mind a család, mind pedig a barátok elfogadják a párodat. Hiszen a folytonos ellenszenv, hátulról „furkálása a másiknak, képesek megmérgezni még egy jól működő kapcsolatot is.

Figyelmesség: Mindig figyelni kell párod „rejtett kívánságaira”. Az elejtett szavakra, ha odafigyelsz és megleped párodat az „említett” vágyával, kívánságával, sokat teszel párkapcsolatod működéséért.

happy-couple

Szabadság: Lényeges szempont, hogy a párkapcsolat hosszú ideg tartson, hogy nem szabad sülve-főve együtt lenni, mert az megronthatja a felek életét. Kell, hogy hiányozzon a másik.

Hagyni kell egy kis szabadságérzetet, nem szabad megfojtani párodat, engedni kell külön programra, bulira, nyaralásra is.

Bizalom: A szabadságból adódik a bizalom. Ahhoz, hogy ne legyenek különböző „kommandózások” a másik után, féltékenységi jelenetek, amik megkeseríthetik a kapcsolatot, fontos, hogy 100% -os bizalommal legyél a másik feledhez.

Azonos érdeklődés: Ahhoz, hogy a párkapcsolat színes és tartalmas legyen, lényeges és nélkülözhetetlen dolog a közös programozás, ehhez fontos az azonos érdeklődés. Legyen szó akár sportról, művészetről, kultúráról (film,zene,stílus).

Apró jelzések: A szeretetet, a szerelemet ki kell mutatnod, mindig tudtára kell adni a másiknak.  Akár írásban, akár szóban.  Ha minden ok nélkül, csak úgy spontán megcsókolod, megöleled, hozzábújsz, írsz neki egy kedves üzenetet, szót, akkor ezzel is érezteted, hogy mennyire fontos a számodra.

Ne kényelmesedj bele! A párkapcsolatok végét a legtöbbször a „belekényelmesedés” okozza, ezért fontos, hogy mindig dolgozz a kapcsolatért!

Hozzászólások