Mi mindenre jó, ha vizet iszol?

Hidratáld bőröd egy pohár vízzel!

2014/07/30

Arról ugye már rengeteget olvashattatok, hogy az egészségünk megőrzése érdekében sok folyadékot kell inni. De vajon azt tudjátok, hogy mi mindenre jó még, ha vizet isztok? Eláruljuk, nemcsak az egészségre van jótékony hatással, hanem a szépségünk megőrzése érdekében is elengedhetetlen.

Petruska Szonja
Petruska Szonja, az RC News diéta és fitnesz szakértője

Ha sok folyadékot iszol, számos bőrhibától meg tudod óvni a bőrödet. Ilyen a ráncosodás, vagy a száraz és elszíneződött bőr.

Ahhoz, hogy vízháztartásod megfelelő módon tudjon működni, fontos a megfelelő mennyiségű víz fogyasztása.

Ez átlagosan napi 2-3 litert jelent, sportolók esetében akár 6 litert is.

Nagyon sok embernél látni, hogy szeme alatt karikák, duzzanatok jelennek meg, ennek oka sok esetben nem más, mint a dehidratáltság.

Ahhoz, hogy ezeknek a kellemetlen esztétikai hibáknak a megjelenését megelőzzük, igyunk meg lefekvés előtt 2 dl vizet.

Szeretnél fiatalabbnak tűnni és lelassítani az öregedési folyamatokat? Erre is megoldás a megfelelő mennyiségű vízfogyasztás. Ugyanis ahogy az idő halad felettünk, a bőr elveszíti rugalmasságát, feszességét és kialakulnak a ráncok. Azonban a folyadéknak köszönhetően, ezt a folyamatot le tudjuk lassítani. Márpedig ha ez lehetséges, miért ne tennénk ellene?

water2

Végül, de nem utolsó sorban, ahhoz, hogy tökéletes formát varázsolj magadnak, az egyik legfontosabb „szabály” a sok-sok folyadék, ami nem cukros üdítőt jelent, hanem vizet. Hiszen a vízzel csökkenthetjük az étvágyat, segítséget nyújthatunk a méreganyagok és a zsír távozásában is.

Összességében a víz fogyasztása az egyik legfontosabb, és a legjobb természetes módja annak, hogy beindítsuk a fogyást, hozzájárul ahhoz, hogy egészséges életet tudjunk élni, és a bőrünk fiatalságát is hosszú távon megőrizhetjük általa.

Ti mennyi folyadékot isztok egy nap?

Hozzászólások