Miért mászkál Neil Patrick Harris kék körmökkel?

A színész a Tony-díj átadásán is festett körmökkel parádézott

2014/06/10

Neil Patrick Harris nyerte meg idén a legjobb musical színésznek járó Tony-díjat. Harris a “Hedwig and the Angry Inch” című musical-ben nyújtott alakításáért nyert, ahol egy transzexuális punk-rock énekesnőt alakít.

A “Hedwig and the Angry Inch” című musical nem egy új darab. 1998-ban Off-Broadway előadásként kezdték játszani. A történet Hedwig, egy német származású transzexuális énekesnő életét, bandájához fűződő viszonyát és ellopott dalainak történetét meséli el.

niel_patrick_harris_hedvig

Hedvig megformálásáért Neil idén elnyerte a legjobb musical főszereplő kategóriában a Tony-díjat. Ezt a színdarabot egyébként összesen nyolc díjra jelölték, amiből négyet szoborra is váltott. Az idei díjátadót némi kihagyás után ismét Hugh Jackman vezette.

Harris a díjátadó műsor előadói között is szerepelt, amire jó színész módjára teljesen felkészült, vagyis már a vörös szőnyeges bevonulásán is sminkben, festett szemekkel és körmökkel jelent meg. A Tony-díj átvételekor mondott köszönőbeszéde közben felvillanó kék körmökkel ekkor más senki nem törődött, csak együtt örült a sztárral, akit sokan, az Így jártam anyátokkal című amerikai vígjátéksorozat Barney Stinson névre hallgató csajózógépeként ismernek.

Az eredeti musical alapján 2001-ben film is készült a történetből John Cameron Mitchell rendezésében és főszereplésével, aki egyébként a színdarab értelmi szerzője is. A karaktert Mitchell egy valós személyről mintázta, nevezetesen gyerekkori babysitteréről, aki prostitúcióra kényszerült.

Képek forrása: hedwigbroadway.com

Hozzászólások