Miért nem hosszabbít Räikkönennel a Ferrari?

A finn akkor hozza a legjobb formáját, ha bajban van

2015/04/22

Kimi Räikkönen 2007-ben a Ferrari eddigi utolsó egyéni világbajnoki címét szerezte, de 2014-es visszatérése a maranellói istállóhoz eddig nem hozott sok sikert. Tavaly egyszer sem sikerült dobogóra állnia, ez idén Bahreinban sikerült neki először. Nem csoda, hogy a csapat eddig nem hosszabbított vele, és könnyen lehet, hogy nem is fog.

Kimi Räikkönen még mindig az egyik legnépszerűbb pilóta a Forma-1-ben, és hiába hangoztatja az ellenkezőjét ritka interjúiban, továbbra sem tűnik túl motiváltnak. Mintha elég lenne neki a 2007-es világbajnoki győzelem, és ezt mintha csapata, a Ferrari is kiszúrta volna.

A 35 finn tavaly tizenkettedik lett év végén 55 szerzett ponttal, míg csapattársa, a kétszeres világbajnok Fernando Alonso a hatodik 161-gyel. Nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy ennél mindenki többet várt Kimitől: a Ferrari, a szurkolók és valószínűleg ő is. 2014 során például egyszer sem sikerült dobogóra állnia.

vettelkimi
Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen, a Ferrari két pilótája (Fotó: Facebook)

Szerződése az idei szezon végén lejár, és mivel egy évig opcionálisan meghosszabbítható, állandó téma, hogy az olasz istálló hosszabbít-e vele vagy sem. “Kimi bizonyította már, hogy nagyszerű pilóta, és nincs vuta, megérdemli az új szerződést. De nem akarom, hogy a versenyzőm elaludjon” – mondta Maurizio Arrivabene csapatfőnök.

A pilóta főnöke hozzátette, hogy csak a további teljesítményétől függ, hosszabbít-e vele a Ferrari, vagy sem. “Akkor teljesít a legjobban, ha bajban van” – összegzett Arrivabene. – Ez pszichológiai dolog.” A finn sora nyáron dől majd el, a két tesztpilóta, Esteban Gutierrez és Raffaele Marciello már ott áll mögötte beugrásra készen.

Räikkönen ferraris visszatérése óta először állt dobogóra a 2015-ös Bahreini Nagydíjon, jelenleg négy futam után a negyedik helyen áll a bajnokságban, 42 szerzett ponttal.

Hozzászólások