Miért nem ránk mosolyog a szerencse?

Szeretnénk 20 évig Joshuák lenni

2016/07/28

Luxus üdülő 20 évre, csupán 20 ezer forintért? Lehetséges, ha olyan szerencse talál rád, mint erre az ausztrál férfira. Kicsit irigyek vagyunk most.

A cikk írása közben elgondolkoztam, hogy miért mindig csak a világ másik felén ajánlanak fel 600 millió dolcsis vacsorákat és nyaralóhelyeket csak úgy jófejségből. Nálunk is élhetnének ilyen önzetlen emberek, vagy legalábbis eljuthatnának hozzánk a nyereményjátékok. Azt mondják, a szerencse forgandó. Én valamiért sosem kerülök ilyen helyzetekbe. Pénzt sem szoktam találni, nemhogy üdülőkomplexumot a kaparós sorsjegyemen.

Joshuának, egy ausztráliai férfinak azonban hatalmas szerencséje volt. Mindössze 65 dollárért (kb. 20000 ft) vásárolt egy sorsjegyet. Ez a szelvény nem a klasszikus formában működött, mint nálunk, hogy lekaparod és már tudod is, mennyit üti a markodat. A leírás alapján inkább nevezném tombolának, ugyanis később kihúzták a győztes sorszámot és így dőlt el kit illet a nyeremény.

A sorsolást megelőzően Doug Beitz -az üdülő tulajdonosa- azt mondta, reméli olyasvalaki nyer, aki szereti a meleget, kalandvágyó és nyitott az új emberekkel való ismerkedésre. Emellett fontos az is, hogy gondolkodásmódja hasonlítson az övére.

A videót, melyen nyilvánosságra hozták a szelvény számát, a Facebookon osztották meg, a szám pedig a 44980 volt. Nehezen sikerült kapcsolatba lépjenek a szerencsés nyertessel, ám Mr. Beitz mindent megtett annak érdekében, hogy megtalálják a férfit. Végül sikeresen felvették a kapcsolatot Joshuával. Hamarosan a tulajdonába is került a 16 szobás Kosrae Nautilus Resort, amely a Mikronéz-szigeten található. A földi paradicsom adósságmentes, profitot termel, és 20 évig az övé.

Mr. Beitz és felesége Sally együtt építették az üdülőt 1994-ben. Mostanra azonban úgy érzik, Ausztráliában szeretnék folytatni az életüket. Eleinte hagyományos módon akarták eladni az ingatlant, míg egyik fiuk elő nem állt ezzel a különös ötlettel, hogy sorsolásos alapon kerüljön a hely új tulajdonosához.

“Mi így is teljesen jól jöttünk ki az üzletből anyagilag, ugyanis több ezer ember vásárolta meg a sorsjegyeket a világ minden tájáról”-nyilatkozta Beitz.

Joshua jövőbeni paradicsomi életéhez pedig ismerősei a Facebookon gratuláltak.

Hozzászólások