Mikor haltak ki az illedelmes férfiak?

A férfiak vagy a nők hibásak az udvariasság kihalásáért?

2018/03/28

Nőtársaim fejében biztosan megfordult már többször a címben említett gondolat. De mit is jelent az, hogy illedelmes? És hova tűntek az igazi férfiak?

Hol vagytok ti illedelmes, udvarias férfiak, akik tisztelettel szóltok egy nőhöz? Akik virággal üdvözöltök minket nőket, és nem egy csík kokaint húztok ki az asztalra a szimpatizálás jeleként? Na jó, ez talán kicsit durva párhuzam, de bizony erre is van példa! Nincs már csoki-rózsa, ajtónyitogatás, kézcsók. Szerencsére nem kell általánosítani, hiszen vannak nők, akik szerencsések és megütötték a főnyereményt a helyes, udvarias, tökéletes férfival. A probléma gyökerét kereshetjük mindkét nemnél. A férfiak elnőiesedtek, a nők elférfiasodtak. Az illemszabályok a nőkkel szemben picit engedékenyebbek. Manapság már lassan a köszönés is elmaradozik egyeseknél és hol van már a helyátadás meg a kabát feladás. Hiányoznak egyáltalán ezek a nőknek? Nos, mindenki nevében nem beszélhetek, de nekem igenis hiányzik!

Style: "Mad Men" January Jones (Betty Draper) and Don Draper (Jon Hamm)

A tény, hogy a férfiak már olyannyira gyávák, hogy a szemezésen kívül másra nem képesek, igencsak elkeserítő. De mi van akkor ha erről mi nők is tehetünk? Mint már említettem manapság divatba jött maszkulin nőnek lenni, villogtatni, hogy mennyire műveltek, erősek, függetlenek vagyunk. Ez teljesen rendben is van egy bizonyos szintig. Gondoljunk csak bele hölgyeim, azért alakult úgy az évszázadok során, hogy a nőknek segíteni kell, mert picik vagyunk, törékenyek és bizonyos dolgokban segítségre szorulunk. Azonban ha pont az ellenkezőjét sugalljuk a férfiak felé pont, hogy azt veszítjük el magunkból, amivel felkeltjük bennük az ösztönt, amit most hiányolunk. Most akkor, hogy is van ez? Mit is akarunk? Véleményem szerint a férfiakban kialakult a nőkről egy olyan kép, hogy függetlenek vagyunk, jobb nekünk egyedül, nem szorolunk rájuk. Őszintén mit is várunk ha mindenhol csak az emancipált cosmo-csajokat látják?

Úgyhogy hölgyeim, tanuljuk meg elengedni magunkat és maradjunk nők. Független, értelmes egyéniségek vagyuk, akik nagyon is vágynak egy védelmező karra, ami körülölel bennünket. És a férfiak sincsenek ezzel másképp. Szükségük van az érzelmi biztonságra, a finom érintésekre, még akkor is ha néha tagadják.

Hozzászólások