Mikor jön a havazás?

4 és 9 fok között alakul a hőmérséklet

2015/12/10

Eleinte többfelé lehet kisebb csapadék, majd napközben egyre kevesebb helyen. Észak, északnyugat felől már csökkenni, szakadozni fog a felhőzet. A legtöbb napsütés északnyugaton várható. A Dunántúlon élénk, eleinte erős lesz az északias szél. Délután 4 és 9 fok között alakul a hőmérséklet.

A déli, keleti tájakon marad a borongós idő, eleinte északon, északkeleten eshet néhol havas eső, az Északi-középhegység legmagasabb hegycsúcsain gyenge havazás kialakulhat. Napközben északnyugat felől csökken a felhőzet.

Hidegfront hatásait érezhetjük. Fejfájás, migrén jelentkezhet, felerősödhetnek az ízületi panaszok, valamint napközben vérnyomás-ingadozás, szédülés is előfordulhat. Ugyanakkor északnyugat felől többfelé kisüt a nap, ami jó hatással lehet közérzetünkre, hangulatunkra, a hosszú, ködös időszak után. Fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt, valamint öltözzünk melegen, nagy lesz a megfázásveszély!

Péntek reggelre ismét sokfelé válik ködössé, párássá a levegő. Napközben a köd feloszlását követően a legtöbb napsütésre ismét az északnyugati tájakon számíthatunk, csapadék nem valószínű. A Dunántúlon és északkeleten átmenetileg felélénkül a délnyugatira forduló szél. Reggel többfelé fagyhat, délután 3-8°C várható.

Hétvégén változóan, erősen felhős időre van kilátás. Kis mennyiségű csapadék legfeljebb szombaton az északi, északkeleti határ közelében alakulhat ki. Időnként kissé szeles lehet az idő. Hajnalonta gyengén fagyhat, napközben 3-8 fokra van kilátás.

A hét elején változóan felhős, napos időre van kilátás, általában mérsékelt légmozgással. Hajnalban -2, +2, nappal 3 és 8 fok között alakul a hőmérséklet.

Forrás: Időkép

Hozzászólások