Milliókat keresnél? Énekelj borzalmasan!

Esetleg jódlizz, az is jól fizet

2016/06/02

Ma különösen sok olyan énekest láthatunk, akik bár teljesen tehetségetelenek, viszont annál jobban akarják a nyilvánosságot. Az emberek aztán rákapnak az ilyen szörnyűségekre, csak hogy gyönyörködhessenek a szégyentelenségben. Ezek a „zenészek” valójában jókedvet adnak el még akkor is, ha a közönség sem tudja sokszor, vajon maga az előadó komolyan gondolja-e, amit csinál.

 

Wing Han Tsang

Wing Han Tsang, aki dalait csak Wing néven publikálja, egy jelenleg is aktív új-zélandi énekesnő. Születési dátumát, és így életkorát sem ismeri pontosan, mivel születési körülményei eléggé zavarosan alakultak. Felmenői hongkongi származásúak, ő maga pedig ápolónőként kezdett el dolgozni, miután Új-Zélandra emigrált. Sokan hasonlítják őt olyan komikusokhoz, mint Mrs. Miller és Florence Foster. Stílusát tekintve leginkább Uhrin Benedekhez lehetne hasonlítani: rossz hangja mellé szintetizátorral készíti dalait.

Wing, bár már a róla készült South Park epizód idején sem volt ismeretlen, népszerűségének nagy részét mégis a sorozatnak köszönheti. A népszerű rajzfilmparódia készítői elmondták, mi ihlette meg őket: Winggel pl. bárki időpontot egyeztethet, hogy aztán telefonon keresztül személyesen énekeljen el neki egy számot jelképes összegért cserébe.  Aztán a Youtube teli van a dalaival, mert az emberek imádják, ha valaki olyan klasszikusokat tesz nevetségessé, mint mint pl. az alant látható AC/DC szám.

Takeo Ischi

Aztán vannak olyan előadók, akiknek ugyan nem rossz a hangjuk, az együgyűséget mégis olyan szinten művelik, ami rögtön kiváltja az emberből az „olyan szar, hogy már jó” életérzést. Nem tudunk közömbösek maradni hát Takeo Ischivel szemben sem, aki az egyébként is megkérdőjelezhetően művészi jódli műfaját ötvözte csirkékkel.

Hozzászólások